PeristeriNews.gr
Υγεία

Ελπίδες για θεραπεία του Αλτσχάιμερ


Επιστήμονες εντόπισαν πέντε γονίδια που σχετίζονται με τη νόσο.

Ελπίδες για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ δίνει η ανακάλυψη επιστημόνων που εντόπισαν πέντε γονίδια που σχετίζονται με τη νόσο. Ανάμεσα στους επιστήμονες που έκαναν την έρευνα και η Ελληνίδα Καθηγήτρια Νευρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Μάγδα Τσολάκη.

Τα νέα ευρήματα προστίθενται στα άλλα πέντε γνωστά προδιαθεσικά γονίδια για τη νόσο Αλτσχάιμερ, η οποία εξελίσσεται παγκοσμίως στην πιο δυσβάσταχτη μάστιγα, αφού οι δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, εκτιμούν ότι ως το 2050 οι ασθενείς θα ξεπεράσουν τα 115 εκατομμύρια.

Η κα Τσολάκη και η Γενική Νευρολογική Κλινική του ΑΠΘ, πήραν μέρος στη μελέτη που βρήκε δύο από τα πέντε γονίδια, τα οποία στο σύνολό τους ευθύνονται για το 15% των περιστατικών της νόσου.

Όπως εξηγεί η κα Τσολάκη, «συνολικά υπάρχουν 300 ένοχες γονιδιακές μεταλλάξεις κι αν κάποιος έχει μία από αυτές κινδυνεύει να πάθει Αλτσχάιμερ. Χάρη στα DNA τεστ, μπορούμε να εντοπίσουμε τα ένοχα γονίδια και να συστήσουμε αλλαγές στον τρόπο ζωής, ώστε να προστατέψουμε τον εν δυνάμει ασθενή».

Οι αλλαγές αυτές, περιλαμβάνουν καλύτερη διατροφή, λήψη πολυβιταμινών με βιταμίνη Β12 στη σύνθεσή τους, καθώς και νοητική, αλλά και σωματική άσκηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι δείχνει μελέτη για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Peristeri News

Δωρεάν Rapid Tests στο Δημαρχείο Περιστερίου και τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment