PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ελιγμοί Μπερλουσκόνι


Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που αγωνίζεται για την επιβίωση της κυβέρνησής του, δήλωσε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο αφού εγκριθεί ο προϋπολογισμός για το 2011.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που αγωνίζεται για την επιβίωση της κυβέρνησής του, δήλωσε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο αφού εγκριθεί ο προϋπολογισμός για το 2011.

Σε επιστολή του προς τους προέδρους των δύο Σωμάτων του κοινοβουλίου, ο Μπερλουσκόνι αναφέρει ότι πρώτα θα δοκιμάσει την ισχύ της κυβερνώσας συμμαχίας στη Γερουσία και αργότερα στην Κάτω Βουλή. Εάν χάσει οποιαδήποτε από τις δύο ψηφοφορίες, θα πρέπει να παραιτηθεί, κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές.

Ο προϋπολογισμός, που η έγκρισή του θεωρείται κρίσιμης σημασίας ώστε να αποφύγει η Ιταλία τις περιπέτειες στις διεθνείς χρηματαγορές, έρχεται στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και μπορεί να πάρει το πράσινο φως από την Άνω Βουλή το νωρίτερο την επόμενη εβδομάδα.

Η τύχη της κυβέρνησης είναι ασαφής μετά τον Ιούλιο, όταν, ύστερα από μήνες αντιπαράθεσης, ο Μπερλουσκόνι έθεσε εκτός του κόμματος του Λαού της Ελευθερίας, τον Τζιανφράνκο Φίνι, συνιδρυτή του κόμματος, το 2008. Ο Φίνι έχει ιδρύσει στο μεταξύ το δικό του κόμμα και κρατά δέσμιο τον Μπερλουσκόνι, αφού δεν έχει δεδομένη πλειοψηφία στη Βουλή.

Ο Φίνι ζήτησε την περασμένη Κυριακή την παραίτηση του Μπερλουσκόνι για να δημιουργηθεί μία νέα κεντροδεξιά συμμαχία. Τη Δευτέρα αναμένεται ότι θα αποσύρει από την κυβέρνηση έναν υπουργό, έναν αναπληρωτή υπουργό και δύο υφυπουργούς, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με τον πρώην σύμμαχό του.

Ο Μπερλουσκόνι, που βρίσκεται ήδη σε δύσκολη θέση λόγω των σεξουαλικών σκανδάλων και βλέποντας τη δημοτικότητά του να έχει πέσει στο 37%, έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και θέλει να υποχρεώσει τους αντιπάλους του να πάρουν την ευθύνη για την κατάρρευση της κυβέρνησης, προκαλώντας τους να την καταψηφίσουν στο κοινοβούλιο. Ήδη πάντως βρίσκεται αντιμέτωπος με την απόφαση της κεντροαριστεράς να προκαλέσει ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, για την οποία δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment