PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ελεύθερος ο άνδρας που δάνεισε όπλο σε βομβιστή του Μαραθωνίου της Βοστώνης


Άμεσα θα αποφυλακιστεί ο άνδρας ο οποίος είχε δανείσει ένα όπλο στον Τζοχάρ Τσαρνάεφ, τον έναν από τους βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 2013, καθώς ο δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση τον καταδίκασε σήμερα σε ποινή ίση με τον χρόνο που έχει ήδη εκτίσει για την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Ο δικαστής Μαρκ Γουλφ επέβαλε επίσης τριετή επιτήρηση στον Στίβεν Σίλβα, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2014. Ο Σίλβα δεν είχε διαδραματίσει κανέναν ρόλο στις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστώνης, στις 15 Απριλίου 2013, όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 264. Δάνεισε όμως στον Τσαρνάεφ ένα όπλο, ένα Ruger P95, με το οποίο ο τελευταίος σκότωσε έναν αστυνομικό τρεις ημέρες αργότερα.

Όπως είπε ο Σίλβα στη δίκη του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο νεαρός του είχε πει ότι ήθελε το όπλο για να ληστέψει φοιτητές στο Ρόουντ Άιλαντ.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ έχει καταδικαστεί για τη βομβιστική επίθεση που διέπραξε μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Ταμερλάν, αλλά και για τη δολοφονία του αστυνομικό Σον Κολίερ στις 18 Απριλίου 2013. Ο Ταμερλάν σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς την ίδια νύχτα και μέχρι σήμερα δεν έχει εξακριβωθεί ποιος από τους δύο αδελφούς πυροβόλησε και σκότωσε τον Κολίερ.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τα αδικήματα που διέπραξα. Δεν είχα ιδέα ότι το όπλο που δάνεισα στον Τσαρνάεφ θα το χρησιμοποιούσε με αυτόν τον τρόπο. Ήμουν νέος, ανόητος και νόμιζα ότι ήμουν πιο έξυπνος απ’ όλους», είπε στο δικαστήριο ο Σίλβα ο οποίος συνεργάστηκε με τις αρχές στην έρευνα για τις βομβιστικές επιθέσεις και κατέθεσε εναντίον του Τσαρνάεφ.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ έχει καταδικαστεί σε θάνατο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment