PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ελεύθερος με όρους ο οδηγός που σκότωσε εγγόνι και γιαγιά στο Αίγιο


Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε Α.Τ. και της απαγόρευσης οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αφέθηκε ο 28χρονος οδηγός που σκότωσε 67χρονη γιαγιά και το λίγων μηνών εγγονάκι της, στις 25 Αυγούστου στο Αίγιο.

Ο σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι ο αποκλειστικά υπαίτιος του δυστυχήματος στις Καμάρες Αιγιαλείας, κατηγορείται με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης (άρθρο 290Α παρ.1 Π.Κ.), στο οποίο απειλείται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, όταν επέρχεται θάνατος, καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της εγκαταλείψεως του χώρου του ατυχήματος (άρθρο 43 παρ. 2α-β ΚΟΚ) και της οδηγήσεως υπό την επήρεια αλκοόλ (ά. 42 παρ.7γ ΚΟΚ).

Κατά τη σημερινή απολογία του στο Ναυτοδικείο Πειραιά, οι συνήγοροί του Αλέξης Κούγιας και Γιάννης Σαμέλης υποστήριξαν ως κύριο επιχείρημα προς αντίκρουση της κύριας κακουργηματικής κατηγορίας ότι στο άρθρο 290Α Π.Κ. υπάρχει σοβαρό νομοθετικό κενό, το οποίο η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προσπαθεί να καλύψει, φέρνοντας νέα συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση, την οποία έχει ήδη θέσει προς διαβούλευση, όπως έχει ήδη αναρτηθεί επισήμως στη «Διαύγεια».

Σε δήλωσή του, ο κ. Κούγιας σημειώνει πως «η εντολή που έχουμε λάβει από τον δράστη και το οικογενειακό του περιβάλλον είναι να κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιτευχθεί εξωδικαστική λύση, η οποία και θα απαλύνει την ταλαιπωρία και τον πόνο κατά το δυνατόν των συγγενών των θυμάτων λόγω της τραγωδίας που τους συνέβη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment