PeristeriNews.gr
Media

Ελεύθεροι οι τρεις δημοσιογράφοι, ορίστηκε προκαταρκτική έρευνα


Ελεύθεροι αφέθηκαν ο εκδότης, Θανάσης Μαυρίδης, και οι δύο δημοσιογράφοι, Κατερίνα Γαλανού και Παναγιώτης Λάμψιας, του Φιλελεύθερου, που είχαν περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα, ύστερα από μήνυση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου για πρωτοσέλιδο, που αφορούσε τη διαχείριση κονδυλίων για το προσφυγικό.

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης όπου οδηγήθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διακριβωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του κ. Καμμένου ενώ έδωσε εντολή να λήξει η κράτηση των τριών δημοσιογράφων.

Εξερχόμενος των δικαστηρίων ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας δήλωσε:

«Η ελευθερία του Τύπου νίκησε την αθλιότητα. Δεν είναι δίκη του Φιλελεύθερου ούτε των δημοσιογράφων. Είναι νίκη της Δημοκρατίας που η σημερινή εξουσία προσπάθησε να τη φιμώσει».

Από την πλευρά του ο εκδότης της εφημερίδας αφού ευχαρίστησε την ΕΣΗΕΑ και συναδέλφους του για τη στήριξη, είπε: «Δεν είναι μια μάχη που αφορά την εφημερίδα. Είναι μάχη που αφορά την έκφραση. Εμείς κοιμηθήκαμε κάπως αυτό το βράδυ. Θέλω να ρωτήσω τον κ. Καμμένο, Τσίπρα και Παππά, πώς κοιμήθηκαν αυτοί και να τη θυμούνται πολλά χρόνια αυτή την ερώτηση».

Πήγαμε στα κρατητήρια για ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ είχε δηλώσει νωρίτερα στον ΣΚΑΪ από το ΑΤ Εξαρχείων η Κατερίνα Γαλανού. Κατήγγειλε μάλιστα εξευτελιστική διαδικασία κατά τη διαδικασία της δακτυλοσκόπησης.

Στο πλευρό των δημοσιογράφων βρίσκονταν και οι βουλευτές της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Καραγκούνης, οι οποίοι και άσκησαν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, «ήρθαν υποτίθεται να εκφράσουν το νέο κι εκφράζουν το πιο παλιό από το παλιό. Δεν αντέχουν την κριτική. Όταν θα φύγουν καλύτερα θα ήταν για τους ίδιους να μην τους θυμούνται».

Σε δήλωσή του ο κ. Καραγκούνης ανέφερε:«πριν από 2 εβδομάδες κυνηγούσαν την εκπρόσωπο του κόμματός μας μέσα στα γραφεία μας. Τώρα συλλάβανε για άλλη μια φορά δημοσιογράφους γιατί τόλμησαν να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση, να κάνουν το έργο τους. Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, την ελευθερία του Τύπου η Κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά. Να τους χαιρόμαστε». Η μήνυση στρέφεται κατά Θανάση Μαυρίδη, Παναγιώτη Λάμψια, Βασίλη Γεώργα, Γιώργο Μπαλγκά, Κατερίνα Γαλανού, Γαβριήλ Σερέτη και Νικολέττα Μουτούση.

Αφορά πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας που υπό τον τίτλο «ανήθικο πάρτι» αναφερόταν σε «φαγοπότι ημετέρων» σε κονδύλια για τους πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment