PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ελεύθεροι οι μαθητές που συνελήφθησαν στο συλλαλητήριο


Ελεύθεροι αφέθηκαν από τον αρμόδιο ανακριτή οι μαθητές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης.

Μπροστά στο κτίριο 9 στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα τη στιγμή που ο 14χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τη συνοδεία της μητέρας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 14χρονος μαθητής τού 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου του ήταν υπό κράτηση από την προηγούμενη Πέμπτη, οπότε και συνελήφθη στη διάρκεια μαθητικού συλλαλητηρίου.

Βγαίνοντας από το κτίριο ο 14χρονος δήλωσε για την συμπαράσταση των συμμαθητών του «Είμαστε μια οικογένεια». Σχετικά με τις συνθήκες κράτησης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κοιμήθηκε στο πάτωμα.

Μπροστά στον ανακριτή εκτός από τον 14χρονο, σήμερα βρέθηκαν ακόμα 7 μαθητές.

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης συμμετείχαν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης και ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων πως «είμαστε εδώ για να πούμε το αυτονόητο, ότι τα 14χρονα παιδιά πρέπει να είναι στα σχολεία, στους καθηγητές τους και στις οικογένειές τους. Αν βρίσκονται στα δικαστήρια, αυτό είναι ευθύνη της Πολιτείας». «Στηρίζουμε τα παιδιά που αγωνίζονται, γιατί η θέση μας είναι δεδομένη και είναι με τους Αγιάννηδες, όχι με τους Ιαβέρηδες», πρόσθεσε.

Για τον 14χρονο ανέφερε ο Δήμος Χαλανδρίου σε ανακοίνωσή του: «Βρισκόταν εκεί εκπροσωπώντας το σχολείο του στα  δίκαια αιτήματα πού έχει θέσει το κίνημα των μαθητικών καταλήψεων για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και λειτουργία των  σχολείων με υγειονομική ασφάλεια. Από την ημέρα εκείνη κρατείται στην Ασφάλεια  με κακουργηματικές κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι κατά τον σωματικό έλεγχο πού του έγινε δύο φορές δεν βρέθηκε τίποτε και την ώρα της σύλληψής του  έβγαινε από ένα κατάστημα εστίασης».

«Στη θέση του Β.Γ. θα μπορούσε να βρίσκεται οποιοδήποτε παιδί που διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα της σχολικής κοινότητας. Είμαστε στο πλάι του παιδιού, της οικογένειάς του, των συμμαθητών του και διεκδικούμε όχι μόνο να αφεθεί άμεσα ελεύθερος αλλά και να αποσυρθούν όλες οι ανυπόστατες κατηγορίες. Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκρατίας και εκφοβισμού από την Κυβέρνηση, και καλούμε όλους τους γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά κι όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις 11 το πρωί της Δευτέρας στο κτήριο 9 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων», ανάφερε από την πλευρά της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου.

Νωρίτερα, σχολιάζοντας το γεγονός μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης  υποστήριξε ότι δεν πιστεύει την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Χαλανδρίου για την υπόθεση καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν βάζει νόημα».

«Δηλαδή να έχει συλλάβει η αστυνομία έναν μαθητή χωρίς να του έχει βρει απολύτως τίποτα… Γιατί τον συνέλαβε, με ποια κατηγορία; Και τον κατηγορεί για κακούργημα χωρίς να του έχει βρει τίποτα; Εσείς βγάζετε νόημα σε αυτό;» διερωτήθηκε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε ότι ακόμη και αν -ρητορικά μιλώντας, δεχθεί την ανακοίνωση, η υπόθεση θα κριθεί σε ελληνικό δικαστήριο από Έλληνα δικαστή. «Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη», τόνισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment