PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εκπαιδευτικοί: Μεγάλες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Περιστερίου για την κατάσταση στα σχολεία


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τη στάση του Δημάρχου, κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, που για άλλη μια φορά αρνείται να συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο, τη στιγμή που βρισκόμαστε σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας και τα κρούσματα στα σχολεία ολοένα και αυξάνονται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καθημερινά αναδεικνύονται οι σοβαρές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής που δεν έχει πάρει τα απαιτούμενα μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων με όρους υγιεινής και ασφάλειας.

• Δεν είναι μόνο η κατάσταση που υπάρχει στην καθαριότητα των σχολείων, με τις ελάχιστες προσλήψεις καθαριστριών που ακόμα και με υπερεργασία δεν επαρκούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των σχολείων.

• Δεν είναι μόνο ότι δεν πάρθηκε κανένα συγκεκριμένο μέτρο για το ζήτημα της εύρεσης περισσότερων αιθουσών και ιδιωτικών χώρων ώστε να είναι δυνατή η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και να μην υπάρχει συγχρωτισμός.

• Δεν είναι μόνο ότι ο Δήμος Περιστερίου δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία για να εξασφαλιστούν δωρεάν μαζικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά γονείς και εκπαιδευτικοί να αναγκάζονται να φορτώνονται το κόστος της διενέργειας των τεστ.

• Δεν είναι μόνο ότι καμία απολύμανση δεν γίνεται με ευθύνη του Δήμου σε τμήματα ή και ολόκληρες σχολικές μονάδες όπου εμφανίζονται κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα τα ίδια τα σχολεία ή και οι σύλλογοι Γονέων να επιβαρύνονται με αυτή τη διαδικασία.

Έφτασε στο σημείο η Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου να παρακρατήσει χρήματα από την κρατική επιχορήγηση των σχολείων για τις λειτουργικές ανάγκες τους, επικαλούμενη τα έξοδα για αγορά αντισηπτικών και άλλων μέσων ατομικής προστασίας!!

Όταν η κυβέρνηση διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους ότι υπάρχει ειδικό έξτρα κονδύλι για αυτό το σκοπό, γεννιέται το ερώτημα ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ?

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Περιστερίου εφαρμόζει αυτή την απαράδεκτη και ανάλγητη τακτική, όπως επανειλημμένα ο Σύλλογός μας έχει καταγγείλει. Αντί να διεκδικεί αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης που τα τελευταία χρόνια συνεχώς μειώνεται, λειτουργεί σαν «κόφτης» της ισχνής επιχορήγησης, οδηγώντας τα σχολεία σε οικονομική ασφυξία.

Θεωρούμε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ αυτή την κατάσταση!

Καταγγέλλουμε τη διαχειριστική λογική του Δήμου στην κάλυψη των τεράστιων αναγκών των σχολείων.

Απαιτούμε την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, την απόδοση σε όλα τα σχολεία των χρημάτων που τους αναλογούν και την επιστροφή όσων τους παρακρατήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα (από κρατική χρηματοδότηση, ΔΥΕΠ, κυλικεία κ.λ.π).

Διεκδικούμε:

• Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των μαθητών μέσα στις τάξεις – 15 μαθητές ανά τμήμα και αξιοποίηση όλων των υποδομών που πληρούν τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσουν τάξεις.

• Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια µε το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατοµικής Προστασίας, είδη καθαρισµού, αντισηπτικά κ.λ.π.).

• Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού µόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

• Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με ευθύνη της κυβέρνησης. Ενίσχυση των κρατικών δομών για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Να μη φορτώνεται αυτή η διαδικασία στους εκπαιδευτικούς.

• Με ευθύνη του Δήμου Περιστερίου να πραγματοποιείται άμεσα απολύμανση στο σύνολο του σχολικού χώρου όταν εμφανίζεται κρούσμα σε εκπαιδευτικό ή μαθητή.

• Δημιουργία δημόσιας σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων. Προσλήψεις μόνιμων σχολικών νοσηλευτών σε κάθε σχολείο.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ!
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Leave a Comment