PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου: Ακαδημία γονέων για εφήβους από το Α ως το Ω


Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου υλοποιούν για δεύτερη συνεχή χρονιά την «Ακαδημία γονέων για εφήβους από το Α ως το Ω»,  σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Παν/μίου Αθηνών Νοσοκομείου Παίδων, «Π. & Α. Κυριακού».

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν κύκλο συναντήσεων, μία για κάθε μήνα περίπου, όπου έμπειροι ομιλητές, ειδικοί στον χώρο της ψυχικής υγείας των εφήβων, συνομιλούν με τους γονείς πάνω σε  κρίσιμα θέματα για τη γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Οι συναντήσεις αφορούν τους γονείς των εφήβων, όμως επειδή τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται πρώιμες εφηβικές συμπεριφορές και στην πρώτη σχολική ηλικία  των παιδιών , η παρακολούθηση και συμμετοχή στις συναντήσεις των γονέων του δημοτικού σχολείου κρίνεται χρήσιμη και ενισχυτική στον συμβουλευτικό ρόλο του σχολείου.

Την Πέμπτη 24.10.2019 στις 18.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 1η  συνάντηση της Ακαδημίας με θέμα: «Επικοινωνία και προσέγγιση του εφήβου». Ομιλήτρια θα είναι η κα Μάγια Αλιβιζάτου, Ψυχολόγος και διασχολική συντονίστρια ψυχοπαιδαγωγικών Τμημάτων του Κολλεγίου Αθηνών.

«Η εφηβεία είναι μια ιδιαίτερη περίοδος στην οποία τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με πολλαπλά ερεθίσματα, ενώ συγχρόνως βιώνουν σημαντικές αλλαγές. Τα παιδιά προσπαθούν να ανεξαρτητοποιηθούν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν ανάγκη από τα όρια και την καθοδήγηση των γονιών τους. Η καλή επικοινωνία με τους εφήβους είναι ένα από τα θεμέλια του γονεϊκού ρόλου».

Η ομιλία θα εστιάσει στις ιδιαιτερότητες της εφηβείας, έτσι ώστε οι γονείς να μπορέσουν να κατανοήσουν τις συμπεριφορές των εφήβων, να τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν και να αποκτήσουν σωστή επικοινωνία μαζί τους.

Η Μάγια Αλιβιζάτου αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Boston University της Βοστόνης των Ηνωμένων Πολιτειών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Department of Child Development του Πανεπιστημίου Tufts των Ηνωμένων Πολιτειών όπου ειδικεύτηκε στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και τα προβλήματα συμπεριφοράς. Πήρε το διδακτορικό της στον τομέα της Ψυχολογίας από το University of Sheffield στην Αγγλία. Έχει εργαστεί στον τομέα των μαθησιακών δυσκολιών σε ερευνητικό κέντρο και σε δημοτικό σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο σε ερευνητικό όσο και σε κλινικό επίπεδο. Από το 1998 εργάζεται στην Ελλάδα ως ψυχολόγος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Από το 2000 έως και σήμερα εργάζεται ως Σχολικός Ψυχολόγος στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού. Το 2008 συν-ίδρυσε τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης MyPlayce. Ασχολείται με τη συμβουλευτική γονέων, την αξιολόγηση και αποκατάσταση αναπτυξιακών και μαθησιακών δυσκολιών καθώς και συναισθηματικών δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους.

 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Οδυσσέας Ελύτης των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου και η είσοδος  είναι ελεύθερη στο κοινό.  Στο παρακάτω link, μπορείτε να εκφράσετε τη δήλωση ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη συνάντηση https://forms.gle/LNdJKhGVLmKN7EdV9

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment