PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εκοιμήθη ο επίσκοπος Τανάγρας κυρός Πολύκαρπος


Αποδήμησε εις Κύριον, χθες, ο επίσκοπος Τανάγρας κυρός Πολύκαρπος (Χρυσικού), βοηθός επισκόπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί την σήμερα στις 5.00 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Αναλήψεως της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας (Σκούρτα Βοιωτίας), προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1933 στην Αυλίδα. Το 1957 αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατετάγη στον Στρατό, όπου υπηρέτησε επί διετία στην ΤΥΣ. Μετά την απόλυσή του το 1959 εκάρη μοναχός, αφού προηγουμένως ενεγράφη στο μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος στην Λίμνη Ευβοίας. Στις 8 Ιουλίου 1959 χειροτονήθηκε διάκονος και στις 26 Οκτωβρίου του ίδιου έτους πρεσβύτερος από τον τότε μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγόριο, ο οποίος του απένειμε και το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη. Στη συνέχεια, διορίσθηκε εφημέριος του Ιδρύματος Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος έως τον Οκτώβριο του 1960, όταν μετακινήθηκε στη Χαλκίδα και ανέλαβε τη θέση του πρωτοσύγκελου (και ιεροκήρυκα), όπου και παρέμεινε 33 έτη. Στο διάστημα αυτό εργάστηκε για την πνευματική αναβάθμιση της Μητρόπολης, οργανώνοντας δράσεις κυρίως για νέους (κατηχητικά, ομάδες, κατασκηνώσεις κλπ.). Παράλληλα, υπηρέτησε ως σχολάρχης στην Ιερατική Σχολή μονοετούς φοίτησης της Ι.Μ. Χαλκίδος, ενώ ανέπτυξε ιδιαίτερη ιεραποστολική δράση και στην Αλβανία.

Το 1992 συνταξιοδοτήθηκε ως ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Χαλκίδος και μετατέθηκε στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, όπου, με τις ευλογίες του τότε μητροπολίτη Θηβών και Λειβαδείας και νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, θεμελίωσε την Ιερά Μονή Αναλήψεως Σκούρτων Βοιωτίας.

Στις 10 Μαΐου 2010 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος τιτουλάριος επίσκοπος παρά τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Τανάγρας.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment