PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εκλογές ζητούν στην Ιρλανδία


Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ζήτησαν ο ηγέτης του κύριου αντιπολιτευόμενου κόμματος της Ιρλανδίας “Φάιν Γκέιλ” και ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, μετά το αίτημα που υπέβαλε η κυβέρνηση στην ΕΕ για χορήγηση οικονομικής βοήθειας.

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών ζήτησαν ο ηγέτης του κύριου αντιπολιτευόμενου κόμματος της Ιρλανδίας “Φάιν Γκέιλ” και ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, μετά το αίτημα που υπέβαλε η κυβέρνηση στην ΕΕ για χορήγηση οικονομικής βοήθειας. Πρόωρες εκλογές ζήτησε και το μικρότερο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, το Πράσινο Κόμμα.

Νωρίτερα, οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, από τους οποίους εξαρτάται η πλειοψηφία της ιρλανδικής κυβέρνησης στο κοινοβούλιο, δήλωσαν ότι δεν μπορούν να δεσμευτούν ότι θα υποστηρίξουν την κυβέρνηση στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2011, δημιουργώντας έτσι αμφιβολίες για την ψήφισή του.

Η Ιρλανδία είναι το δεύτερο κράτος-μέλος της ευρωζώνης που ζήτησε τη στήριξή του, καθώς το κόστος διάσωσης του τραπεζικού του τομέα απείλησε με αποσταθεροποίηση το ενιαίο νόμισμα, μετέδωσε η οικονομική υπηρεσία Μπλούμπεργκ.

Το ευρώ σημείωσε άνοδο και ο κίνδυνος των ευρωπαϊκών ομολόγων (όπως αυτός αποτυπώνεται από τα ασφάλιστρα κινδύνου) μειώθηκε.

Το χρηματοδοτικό πακέτο για την Ιρλανδία εκτιμάται ότι θα αντιστοιχεί περίπου στο 60% του ΑΕΠ της ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα ήταν 47%.

“Κερδοσκοπικές κινήσεις κατά της Πορτογαλίας και της Ισπανίας αν και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν δεν θα έπρεπε να αποκλειστούν”, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment