PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Εκδήλωση τιμής στην Τρίτη Ηλικία από την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29-12-2011 από την Περιφέρεια Αττικής και την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας μουσική εκδήλωση τιμής στην Τρίτη Ηλικία στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού στο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29-12-2011 από την Περιφέρεια Αττικής και την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας μουσική εκδήλωση τιμής στην Τρίτη Ηλικία στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού στο Δήμο Αγίων Αναργύρων- Καματερού.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μαζική. Το μουσικό σύνολο «Ονείρου Ελλάς», όπου συμμετείχαν 7 μουσικοί, 2 τραγουδιστές υπό τη διεύθυνση του στιχουργού, σκηνοθέτη, σεναριογράφου Κώστα Φέρρη, παρουσίασε ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στο τραγούδι ήταν η Θεοδοσία Στίγκα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Κώστας Παπαντωνίου επεσήμανε στην ομιλία του τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τρίτη ηλικία η οποία με υπομονή αντιστέκεται στη θύελλα της σημερινής κρίσης. Τόνισε την ανάγκη ανάληψης περισσότερων πρωτοβουλιών και δράσεων από όλους με ένα νέο δίκτυο κοινωνικής πολιτικής.

Αναφέρθηκε στα 15 μεγάλα έργα που περιλαμβάνονται στο προϋπολογισμό 2012 της Περιφέρειας Αττικής – Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας και σε άλλα 20 ώριμα και επιλέξιμα έργα που προωθούνται μέσω του ΕΣΠΑ.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε σε έργα κοινωνικού χαρακτήρα που αφορούν το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού: α) έργα πολιτικής προστασίας και περιβάλλοντος όπως η οριστική διευθέτηση του ρέματος της Εσχατιάς, η διάνοιξη της Λ. Θηβών, έργα ομβρίων υδάτων, η κατασκευή του κλειστού κολυμβητηρίου β) έργα κοινωνικής πολιτικής όπως η κατασκευή κτιρίου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Καματερό, η ανέγερση δύο βρεφονηπιακών σταθμών στο Καματερό, η κατασκευή κτιρίου πολιτιστικών δραστηριοτήτων στους Αγίους Αναργύρους. γ) δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης όπως η διανομή τροφίμων σε περίπου 4.000 δικαιούχους.

Ο Δήμαρχος των Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, κ. Νίκος Σαράντης στην ομιλία του τόνισε τη σημασία ανάληψης πρωτοβουλιών για την τρίτη ηλικία, τη γενιά που εργάστηκε σκληρά για να οικοδομήσει μια καλύτερη ζωή για την ίδια και τα παιδιά της.

Τόνισε την αναγκαιότητα για σωστή φροντίδα των ατόμων της τρίτης ηλικίας, για αίσθηση κοινωνικής και οικονομικής ασφάλειας. Επεσήμανε, ότι ειδικά τα άτομα αυτά δεν πρέπει να σηκώσουν καμιά νέα επιβάρυνση, αντίθετα πρέπει να βρεθούν γρήγορα τρόποι για να ελαφρυνθούν από τις οικονομικές πιέσεις που υφίστανται τελευταία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αιγάλεω, κ. Χρήστος Καρδαράς. Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κ. Κώστας Καράμπελας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Αλέξανδρος Σαμόλης, Στέλιος Μαριδάκης, Γεωργία Ερμίδου, Βασίλης Γιαννακάκος. Επίσης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Πολύδωρος Τσελέκας, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Γ. Ελαιοτριβάρης, Κ. Μαρίνης, Σ. Καμαρινόπουλος, Ε. Ζαλακούδη, Ζ. Πότσης, Γ. Δρόσος –Παππάς. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Ν. Μαξούρας, Μ. Παπαναγιωτάκη, Ι. Κουτελιέρης, Ν. Παντελιάς, Ι. Ρέππας, Σ. Κατσιμάρδος, Ν. Τρίγκα, Π. Τερζόγλου. Ο Αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Γ. Χαραλαμπόπουλος και ο Δημ. Σύμβουλος Ιλίου κ. Β. Φεγγερός.

Επίσης, αιρετοί εκπρόσωποι των ΚΑΠΗ και εργαζόμενοι του Δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού και της Περιφέρειας-Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας που συνέβαλαν με την προσφορά τους στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment