PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εκδήλωση για την 1η Μαη της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Περιστερίου


Η φετινή ταξική Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να στενάζουν κάτω από την επίθεση της αστικής τάξης, στο σύνολο των δικαιωμάτων τους.

Η φετινή ταξική Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να στενάζουν κάτω από την επίθεση της αστικής τάξης, στο σύνολο των δικαιωμάτων τους.

Με αφορμή την καπιταλιστική κρίση υγεία, παιδεία, εργασιακές σχέσεις, έχουν μπει στον προκρούστη των συμφερόντων της αστικής τάξης.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την πλήρη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ συνεχίζει την υλοποίηση των στόχων του κεφαλαίου για μείωση του κόστους της εργατικής δύναμης, ώστε η αστική τάξη να είναι ανταγωνιστική και να συνεχίσει την κερδοφορία της. Η στάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αθωώνει αυτήν την πολιτική.

Είναι ψέμα ότι τα μέτρα είναι αναγκαία λόγω του χρέους. Άλλωστε τα ίδια μέτρα παίρνουν όλες οι χώρες της Ε.Ε., σύμφωνα και με την τελευταία απόφαση της συνόδου της Ε.Ε.

Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει κι ο άλλος δρόμος που περνά μέσα απ’ την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, την σφυρηλάτηση της συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες, την νεολαία.

Για την διαμόρφωση ενός μετώπου που θα αποκρούσει τα αντιλαϊκά μέτρα σήμερα, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που γεννά κέρδη για το κεφάλαιο και φτώχια για τον λαό. Για μια άλλη εξουσία, λαϊκή, που θα έχει στο επίκεντρο την εργατική τάξη και τις ανάγκες της.

Μια εξουσία που θα πηγάζει από την ίδια και τους συμμάχους της, με λαϊκή οικονομία, κεντρικό σχεδιασμό, που θα αξιοποιεί όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, ώστε να εξαλειφθεί η ανεργία και η φτώχια.

Απαιτούμε άμεσα:

Ø Επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διάστημα είναι εκτός εργασίας.

Ø Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

Ø Κατάργηση όλων των διοδίων.

Ø Μείωση 30% σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ. Απαγόρευση διακοπής των παροχών σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Ø Απαγόρευση κατάσχεσης κύριας και εξοχικής κατοικίας.

Ø Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο.

Ø Κατώτερο μισθό 1400€ και σύνταξη 1120€.

Ø Πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους. Καμία συγχώνευση-συρρίκνωση νοσοκομείου και ΙΚΑ.

Ø Μόρφωση για τα παιδιά της εργατικής τάξης μέσα από ένα ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης. Καμία συγχώνευση σχολείων.

Ø Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση των δημοτικών φόρων και τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28-4-2011 ΣΤΗΝ 1Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ (Π. ΤΣΑΛΔΑΡΗ) ΣΤΙΣ 8:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment