PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρίες


Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων Νίκος Σαράντης: “Θα συνεχιστούν και θα ενισχυθούν οι πολιτικές στήριξης των ΑμεΑ στους Αγίους Αναργύρους, παρά τις δυσκολίες της συγκυρίας”

Με μαζική συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρίες που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ανοιχτή Αγκαλιά και ο Δήμος Αγίων Αναργύρων, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης – αίθουσα Μαρία Έλενα.

Βασικοί ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Βακόνδιος και ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης.

Αναφερόμενος στο πνεύμα της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος είπε: «Η σημερινή μας εκδήλωση ξεχωρίζει ανάμεσα στις πολλές που πραγματοποιούνται στο Δήμο μας. Ξεχωρίζει γιατί αφορά ένα θέμα κρίσιμο για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και την ουσιαστική λειτουργικότητα της κοινωνίας μας. Το δικαίωμα και τη δυνατότητα κάθε πολίτη να συμμετέχει ισότιμα στην κοινωνική ζωή, να αναπτύσσει δημιουργικά την προσωπικότητα και τις δραστηριότητες του.»

Στην πόλη των Αγίων Αναργύρων τα τελευταία χρόνια γίνεται μια συστηματική προσπάθεια για την ομαλή κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ που αποδίδει απτά και ουσιαστικά αποτελέσματα.

Όπως τόνισε και ο Νίκος Σαράντης «Στην προσπάθεια αυτή στους Αγίους Αναργύρους πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο Σύλλογος «Ανοιχτή Αγκαλιά». Είμαστε περήφανοι για τη λειτουργία αυτή του Συλλόγου στην πόλη μας, που πραγματικά ξεχωρίζει σε Πανελλήνιο επίπεδο. Απευθύνω και με την ευκαιρία αυτή τα θερμά συγχαρητήρια μου σε όλους τους ανθρώπους του Συλλόγου και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Βακόνδιο.»

Ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφερόμενος στις ιδιαίτερες ανάγκες που δημιουργεί η σημερινή κοινωνική κατάσταση. Όπως είπε: «Η σημερινή πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία επιβαρύνει ιδιαίτερα τα πιο ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα.

Πρέπει λοιπόν να ληφθεί, παρά τις δυσκολίες και τους αντικειμενικούς περιορισμούς, ειδική μέριμνα ώστε να μην υπάρξει κανένα πισωγύρισμα, καμιά υστέρηση στις πολιτικές για τη στήριξη των ΑμεΑ.

Έχουμε ήδη προχωρήσει ως Δήμος στη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης στην πόλη μας, που εξειδικεύεται με συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες.

Δεσμεύομαι σήμερα για άλλη μια φορά, ότι τα μέτρα αυτά κοινωνικής στήριξης στο Δήμο μας θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν όσο χρειαστεί, ότι δεν θα αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας ακάλυπτο μπροστά στις αρνητικές συνέπειες της κρίσης, και ιδιαίτερα βέβαια τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment