PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Εκδήλωση αντιφασιστικής μνήμης στο χώρο του ΜΠΛΟΚ 15


Το Σάββατο 14 Μάη, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις της αντιφασιστικής μνήμης και τιμής στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944.

Οι εκδηλώσεις έγιναν στο χώρο του ΜΠΛΟΚ 15 με ιστορικό περίπατο και ξενάγηση από τον Αντιπεριφερειάρχη και ιστορικό κ. Σπύρο Τζόκα. Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε ότι ο χώρος του ΜΠΛΟΚ θα αναπαλαιωθεί με αποκλειστική χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Ακολούθησε κατάθεση τιμής στη μνήμη των αγωνιστών, μπροστά από το ΜΠΛΟΚ.

Στη συνέχεια ο κόσμος μετέβηκε στο κοντινό υπαίθριο θέατρο Χαϊδαρίου, όπου η Μουσική Ομάδα του 16ου Γυμνασίου Περιστερίου (με υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς Τηλεμάχη Μπρασιάκου, Δημήτρη Γεωργούση  παρουσίασε αφιέρωμα στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου της Αγ. Βαρβάρας, (ομάδα «Γιώργος Κουμαριανός») που παρουσίασε «Το καπνισμένο τσουκάλι», του Γιάννη Ρίτσου, σε μουσική Χρήστου Λεοντή, δραματοποίηση από το  Δημήτρη Παπαγιάννη, και  σκηνοθεσία του Γιάννη Παπαγιάννη.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν:

O κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, η κα. Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Β Αθήνας, ο κ. Μανόλης Μαυρομάτης, πρ. Ευρωβουλευτής,ο Ταξίαρχος κ. κ. Απόστολος Φλιάκος, ως εκπρόσωπος του Γ.Ε.Σ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κα. Εύη Αποστολάκη,  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα. Στεφανοπούλου Αναστασία και Δανάκος Χριστόφορος, ο κ. Μιχάλης Σελέκος, Δήμαρχος Χαϊδαρίου, ο κ. Γιώργος Καπλάνης, Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων Περιστερίου Χαϊδαρίου και Ιλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι εθνικοτοπικών συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment