PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Εκατό πόλεις στον κόσμο χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας


Νέα έκθεση αποκαλύπτει ότι περισσότερες από 100 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο καθαρή ενέργεια.

Αυτός ο αριθμός ήταν μόλις 40 το 2015 και ο υπερδιπλασιασμός του δείχνει ότι όλο και περισσότερες πόλεις σε κάθε ήπειρο απομακρύνονται από τα ορυκτά καύσιμα και στρέφονται προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της περιβαλλοντικής ΜΚΟ CDP, πάνω από 100 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο παράγουν το 70% ή περισσότερο της ενέργειάς τους από τον άνεμο, την ηλιακή ενέργεια, το νερό και τη βιομάζα.

Πάνω από 40 πόλεις μάλιστα παίρνουν ακόμη και το 100% της ενέργειάς τους από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κατά κύριο λόγο την υδροηλεκτρική. Στις πόλεις αυτές συμπεριλαμβάνονται το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, η Βασιλεία της Ελβετίας και το Μπέρλινγκτον των ΗΠΑ.

Τα δεδομένα προέρχονται από την εξέταση περίπου 600 πόλεων σε όλο τον κόσμο. Από τις 600 πόλεις, 275 λαμβάνουν ενέργεια από υδροηλεκτρικές πηγές, 189 από αιολικές, και 184 από ηλιακές.

Η λίστα με τις πόλεις με μεγάλο μερίδιο ανανεώσιμης ενέργειας περιλαμβάνει μεγάλες πόλεις όπως το Όσλο, το Βανκούβερ, το Ναϊρόμπι, το Σιάτλ, το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και το Κίτο του Εκουαδόρ, καθώς και λιγότερο γνωστές πόλεις όπως η Ίντζε στη Νότια Κορέα και το Φουμπάν του Καμερούν.

Περισσότεροι από 7.000 δήμαρχοι πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, έχουν δεσμευτεί να δράσουν αποφασιστικά κατά της κλιματικής αλλαγής και να προωθήσουν την ανανεώσιμη ενέργεια, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συμφώνου των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment