PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εκατοντάδες τα θύματα στη Βραζιλία


Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πλημμύρες στην νοτιο-ανατολική Βραζιλία, στη χειρότερη φυσική καταστροφή που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πλημμύρες στην νοτιο-ανατολική Βραζιλία, στη χειρότερη φυσική καταστροφή που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της χώρας, καταστροφικότερη και από την τραγωδία της Καραγκουατατούμπα, στην ακτή του Σάο Πάολο, το 1967 με 436 νεκρούς.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αιφνιδιάστηκαν στον ύπνο τους από όγκους λάσπης που παρέσυραν στο πέρασμά τους σπίτια, δένδρα και αυτοκίνητα.

Οι βροχοπτώσεις συνεχίζονταν χθες στην πληγείσα περιοχή, που βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού , μετά τις προειδοποιήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας για έντονες βροχοπτώσεις και σήμερα.

“Αυτό που μάς ανησυχεί με τη Ντίλμα Ρουσέφ είναι οι επόμενες ώρες, διότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν είναι καθόλου καθησυχαστικές” δήλωσε χθες ο κυβερνήτης της περιοχής του Ρίο Σέρτζιο Καμπράλ, στο πλευρό της νέας προέδρου της χώρας που επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

Κάλεσε τον πληθυσμό στις περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο να βρουν καταφύγιο σε ασφαλή σημεία “διότι υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων. Το επαναλαμβάνω, η κατάσταση τις επόμενες ώρες δεν είναι ενθαρρυντική” προειδοποίησε.

Τα σωστικά συνεργεία ανακαλύπτουν ώρα με την ώρα και νέα πτώματα κάτω από όγκους λάσπης που κατέστρεψαν την ορεινή περιοχή κοντά στο Ρίο, που είναι γνωστή για το ήπιο κλίμα της και αποτελούσε για τους κατοίκους της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης καταφύγιο από την τροπική ζέστη το καλοκαίρι.

Ανάμεσα σε σκηνές πένθους και απελπισίας, μικρά θαύματα προβλήθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως η διάσωση την τελευταία στιγμή μιας 53χρονης γυναίκας που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και έπιασε ένα σκοινί που τής πέταξαν οι γείτονές της. ‘Η όπως το μωρό των έξι μηνών που ανασύρθηκε ζωντανό από τους διασώστες αφού έμεινε επί δεκαπέντε ώρες παγιδευμένο στη λάσπη στην αγκαλιά του πατέρα του.

Ειδικοί αποδίδουν το μέγεθος της καταστροφής στην ένταση των φυσικών φαινομένων και την άναρχη αστικοποίηση.

“Κατά τη διάρκεια της νύκτας από την Τρίτη προς την Τετάρτη έβρεξε όσο βρέχει σε διάστημα ενός μηνός” εξήγησε ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Υδρολογίας του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Ρίο, Πάουλο Κανέντο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment