PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εκατοντάδες μετανάστες επαναπροώθησε το Βέλγιο στη Γαλλία


Oι βελγικές αρχές επαναπροώθησαν προς τη Γαλλία 619 ανθρώπους μετά την επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα των δύο χωρών πριν από μία εβδομάδα, με στόχο να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μαζικής ροής προσφύγων λόγω της κατεδάφισης της «ζούγκλας» του Καλαί, γνωστοποίησε η ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου.

Μετά την ανακοίνωση του μέτρου από τον Βέλγο υπουργό Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν, την περασμένη Τρίτη, η είσοδος «619 ανθρώπων εμποδίστηκε: 334 που βρίσκονταν ήδη σε βελγικό έδαφος και 285 στα σύνορα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Πέτερ ντε Βάελε.

Ο Γιαμπόν εξήγησε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες, μετά την εκκένωση του καταυλισμού του Καλαί (βόρεια Γαλλία), να εισέλθουν στο Βέλγιο επιχειρώντας να μεταβούν στη Βρετανία από τις ακτές του κι ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να στηθούν παρόμοιοι αυτοσχέδιοι καταυλισμοί στα περίχωρα του λιμανιού Ζεεμπρούγκε.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι 105 άνθρωποι επαναπροωθήθηκαν στα σύνορα της Γαλλίας την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και 224 την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Η επιχείρηση, όπου συμμετέχουν καθημερινά 300 αστυνομικοί, επέτρεψε επομένως την επαναπροώθηση σχεδόν 300 επιπλέον ανθρώπων το τελευταίο τριήμερο, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment