PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Εισαγγελέας σε απεργούς: «Αποχωρήστε τώρα»


Επί τόπου διαβουλεύσεις στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Στο ΧΥΤΑ Φυλής έχει φτάσει αυτή την ώρα εισαγγελέας και διαπραγματεύεται με εκπροσώπους της ΠΟΕ- ΟΤΑ, μετά την εντολή της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ελένης Ράικου να ανοίξει η χωματερή.

Περιμετρικά του χώρου βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα το απόγευμα, τέθηκε σε εφαρμογή η χθεσινή απόφαση του Περιφέρειας Αττικής για άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων του Υπουργείου Υγείας, με ανάθεση του έργου σε 3 ιδιωτικές εταιρείες, την ίδια στιγμή που οι καταληψίες αρνούνται να αποχωρήσουν από τον ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα να στήνεται σκηνικό μετωπικής σύγκρουσης.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, το έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών θα ξεκινήσει άμεσα από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τα σχολεία σε συνεργασία πάντα με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Νωρίτερα ένα περιπολικό της αστυνομίας είχε πάει στον υπό κατάληψη ΧΥΤΑ της Φυλής και παρότρυνε τους καταληψίες δημοτικούς υπαλλήλους να αποχωρήσουν άμεσα.

Παρ’όλα αυτά οι διαδηλωτές που έχουν οχυρωθεί μέσα στους χώρους του ΧΥΤΑ, αρνήθηκαν ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη προμηθευτεί καδρόνια και πέτρες και έχουν στήσει οδοφράγματα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση διαμήνυσε σήμερα ότι αν οι καταληψίες δεν αποχωρήσουν και δεν εργαστούν για την αποκομμιδή των σκουπιδιών, τότε θα προχωρήσει στην κατάργηση των οργανικών θέσεων τους, ενώ ήδη από το απόγευμα είναι σε ισχύ η υγειονομική διάταξη που τους υποχρεώνει να εργαστούν, διαφορετικά αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment