PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εισαγγελέας ερευνά το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή


Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η αποκάλυψη του περιοδικού «Επίκαιρα» για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η αποκάλυψη του περιοδικού «Επίκαιρα» για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.

Η Εισαγγελία έκρινε επαρκή τα στοιχεία των δημοσιευμάτων, στα οποία περιλαμβάνoνται και τα Ειδικά Δελτία Ενημέρωσης της ΕΥΠ, και διέταξε σχετική έρευνα, η οποία ανατέθηκε σε εισαγγελέα εφετών, ενώ θεωρείται σίγουρη και η συνδρομή της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο που δημοσίευσαν τα «Επίκαιρα» η ΕΥΠ είχε λάβει γνώση από την FSB (τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας), «πως μία ομάδα έχει αποκαλύψει σχέδιο επίθεσης εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Στην ίδια έκθεση γίνεται λόγος για αντιπαράθεση των Ρώσων πρακτόρων με ομάδα που παρακολουθούσε το αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού στην περιοχή της Νέας Μάκρης.

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΥΠ, η επιχείρηση δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή εντασσόταν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας με την κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες» και τέθηκε σε εφαρμογή με τη συμμετοχή Ελλήνων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment