PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εικόνες πολέμου στο Όσλο


Αίμα παντού, κτήρια κατεστραμμένα, τζάμια σπασμένα, εικόνες βιβλικής κατάστροφής και μια χώρα που προσπαθεί να συνέλθει από τον εφιάλτη.

Αίμα παντού, κτήρια κατεστραμμένα, τζάμια σπασμένα, εικόνες βιβλικής κατάστροφής και μια χώρα που προσπαθεί να συνέλθει από τον εφιάλτη της διπλής επίθεσης που στοίχισε τον θάνατο σε 87 ανθρώπους, συνθέτουν τα κύρια χαρακτηριστικά της επόμενης μέρας στην Νορβηγία….

Το απόγευμα της Παρασκευής, ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, όπως τουλάχιστον πιθανολογείται από την αστυνομία, εξερράγη σε συγκρότημα κυβερνητικών κτηρίων στο Όσλο, όπου στεγάζεται το πρωθυπουργικό γραφείο.

Τα γύρω κυβερνητικά κτήρια αλλά και όσα βρίσκονταν στην περιοχή υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, πολλοί ήταν οι τραυματίες που έτρεχαν σαν τρελοί να σωθούν και δύο από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση…

Στο πολυώροφο κτίριο όπου και σημειώθηκε η έκρηξη στεγάζονται και τα γραφεία της ταμπλόιντ εφημερίδας VG, τα οποία επίσης υπέστησαν ζημιές.

Μια ώρα αργότερα, νέο μακελειό είχαμε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της κομματικής νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος στο νησί Ουτόγια. Ένας 32χρονος άντρας άνοιξε αδιακρίτως πυρ…. Μέχρι στιγμής οι αρχές μιλούν για πάνω από 80 νεκρούς.

Στο εν λόγω νησί ήταν παιδιά ηλικίας 14-18 ετών τα οποία προκειμένου να σωθούν πανικόβλητα έπεφταν στην θάλασσα ή σκαρφάλωναν στα δέντρα. Η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου και οι κραυγές απελπισίας και έκκλησης για βοήθεια συνεχείς και σπαρακτικές…

Οι δύο επιθέσεις φαίνεται πως ήταν συντονισμένες, καθώς βάσει ανακοίνωσης της νορβηγικής αστυνομίας ο άνδρας που συνελήφθη στην Ουτόγια συνδέεται με το βομβιστικό χτύπημα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι Νιου Γιορκ Τάιμς, καθώς και η νορβηγική εφημερίδα Εξπρέσεν, ανέφεραν πως μία ομάδα με τον τίτλο “υποστηρικτές της παγκόσμιας τζιχάντ” ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων, με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση σχετικά με το εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια φανατικών ισλαμιστών, ή, τρομοκρατική πράξη ακροδεξιού.

Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, μίλησε για “δειλή τρομοκρατική πράξη” και εκτίμησε πως συμβαίνει αρκετές φορές οργανώσεις να αναλαμβάνουν την ευθύνη ανάλογων ενεργειών “αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όντως είναι και οι δράστες”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment