PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εικόνες πολέμου στην Αθήνα κάνουν τον γύρο του κόσμου


Η κόλαση του Δάντη! Εικόνες πολέμου, με φωτιές, ρήψεις χημικών, πετροπόλεμο και μάχες σώμα με σώμα, συνέθεταν το σκηνικό του τρόμου και του χάους που κυριάρχησε χθες στο κέντρο της Αθήνας.

Η κόλαση του Δάντη! Εικόνες πολέμου, με φωτιές, ρήψεις χημικών, πετροπόλεμο και μάχες σώμα με σώμα, συνέθεταν το σκηνικό του τρόμου και του χάους που κυριάρχησε χθες στο κέντρο της Αθήνας.

Από νωρίς το πρωί η κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας μύριζε μπαρούτι!

Οι πρώτες μεγάλες εντάσεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 10.00, όταν ομάδα διακόσιων περίπου πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από το ξενοδοχείο «Χίλτον» επιχείρησε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στο ύψος της Βασιλίσσης Σοφίας, προκειμένου να εμποδίσει τους βουλευτές να μεταβούν στο Κοινοβούλιο για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Αμέσως ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν και προχώρησαν σε ρίψεις δακρυγόνων, αλλά και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης διαλύοντας τους συγκεντρωμένους, που κατευθύνθηκαν προς τον «Ευαγγελισμό».

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφτηκε και στο Καλλιμάρμαρο, όπου διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών εναντίον περίπου εκατό συγκεντρωμένων, ενώ ένταση επικράτησε και στο Παγκράτι, όταν διαδηλωτές συγκρούστηκαν σφοδρά με αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Ερατοσθένους και Ευτυχίδου.

Στις 12.30 ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, επί της οδού Μητροπόλεως, όταν αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή δύο νεαρών προκαλώντας την αντίδραση των συγκεντρωμένων.

Λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι, ενώ χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες είχαν πλημμυρίσει κάθε γωνιά της πλατείας Συντάγματος βροντοφωνάζοντας ειρηνικά την αντίθεσή τους στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ομάδα διαδηλωτών έριξε τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και κινήθηκε προς το κτίριο της Βουλής, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να προχωρήσουν σε εκτεταμένη χρήση χημικών πρρος κάθε κατεύθυνση!

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά τα επεισόδια γενικεύτηκαν και ξέφυγαν από κάθε έλεγχο! Την ώρα που χιλιάδες συγκεντρωμένοι πολίτες οπισθοχωρούσαν έντρομοι και κατευθύνονταν προς την κάτω πλευρά της πλατείας, ομάδες νεαρών που φορούσαν κράνη και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες, μάρμαρα και ξύλα κατά των ΜΑΤ, που απαντούσαν με ρήψεις δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης τόσο προς τη μεριά των κουκουλοφόρων όσο και προς τους απλούς πολίτες οι οποίοι δεν είχαν καμία συμμετοχή στα επεισόδια!

Η πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης! Στις 14.15 ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ κινήθηκαν προς την κάτω πλευρά της πλατείας με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με δεκάδες διαδηλωτές και να σημειωθούν άγριες μάχες σώμα με σώμα!

Προκειμένου να προστατευτούν από τα χημικά που έπεφταν κατά ριπάς, χιλιάδες συγκεντρωμένοι εγκατέλειψαν τρέχοντας την πλατεία και βρήκαν διέξοδο προς τις οδούς Μητροπόλεως, Ερμού, Νίκης και Φιλελλήνων, ενώ αρκετές οικογένειες κατευθύνθηκαν προς ασφαλή σημεία στην Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Θησείο.

Στις 15.00 και παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση από τα μεγάφωνα, τα επεισόδια είχαν εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά του πολιορκημένου κέντρου. Στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Αμερικής και ενώ ο πετροπόλεμος και οι εκτεταμένες ρίψεις χημικών συνεχίζονταν με αμείωτο ρυθμό, ομάδες διαδηλωτών έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές.

Παράλληλα, άγριες συγκρούσεις μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ σημειώνονταν στις Αμαλίας, Καραγεώργη Σερβίας, Πανεπιστημίου, Βασιλέως Γεωργίου, Φιλελλήνων, καθώς και στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, στα Προπύλαια, αλλά και στους Στύλους του Ολυμπίου Διός!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment