PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζομένους στις Περιφέρειες


Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζομένους στις Περιφέρειες υπεγράφη, σήμερα, για πρώτη φορά μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.), παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη και εκπροσώπου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Η σύμβαση έχει εφαρμογή για τα μέλη των συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της Ομοσπονδίας και προβλέπει, μεταξύ άλλων, 35ωρη απασχόληση για εργαζόμενους σε εξωτερικά συνεργεία, επιπρόσθετο διάλειμμα για εργαζόμενους Πληροφορικής, ανασχεδιασμό του πλαισίου συμμετοχής σε επιμορφωτικές δραστηριότητες και τροποποιήσεις σε ζητήματα αδειών και συνδικαλιστικών αδειών.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2017 υπεγράφη με την ΠΟΕ-ΟΤΑ η Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) για την ρύθμιση των όρων και συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου των δήμων και των ΝΠΔΔ αυτών. Στη συνέχεια, με νομοθετική ρύθμιση κατέστη δυνατή και η προσχώρηση της ΠΟΠ-ΟΤΑ σε αυτή την Ειδική Σύμβαση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment