PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

ΕΔΣΝΑ: Σχετικά με τον εντοπισμό επικίνδυνου φορτίου


Σχετικά με τον εντοπισμό επικίνδυνου φορτίου στην πύλη της ΟΕΔΑ Φυλής o Ειδικός Διαβαθμικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 27.01.2017 και ώρα 10:00, κατά την είσοδο απορριμματοφόρου του Δήμου Μεταμόρφωσης στην ΟΕΔΑ Φυλής ενεργοποιήθηκε στην πύλη ο συναγερμός των ραδιενεργών διότι ανιχνεύτηκε το ραδιοϊσότοπο Ιn 111 σε ποσότητα 19μSv/h (όριο 5μSv/h). Ειδοποιήθηκαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες και του απαγορεύτηκε η είσοδος.

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες απομονώθηκε σε ασφαλή χώρο ώστε μετά από τρεις (3) ημέρες (χρόνος ημιζωής του ραδιοϊσοτόπου 2,8 ημέρες) να εξεταστεί εάν έχει πέσει η τιμή, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και ο Δήμος Μεταμόρφωσης.

Σήμερα, Δευτέρα 30.01.2017 στις 10:00, επανεξετάσθηκε το φορτίο και μετρήθηκε στα 8μSv/h, οπότε του απαγορεύτηκε εκ νέου η είσοδος και δόθηκε εντολή για επανεξέταση στις 02.02.2017.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 27.01.2017 και ώρα 11:10 ενεργοποιήθηκε πάλι ο συναγερμός κατά την είσοδο απορριμματοφόρου του Δήμου Λαυρεωτικής διότι ανιχνεύτηκε Ι 131 (ιώδιο) σε ποσότητα 10μSv/h (όριο 5μSv/h). Επισημαίνεται ότι ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία με παράλληλη ενημέρωση των αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και του Δήμου Λαυρεωτικής, ενώ προβλέπεται επανεξέταση του φορτίου σε δύο (2) εβδομάδες.

Ο ΕΔΣΝΑ παραμένει σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι θα ακολουθήσει απαρέγκλιτα το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment