PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Περιστερίου για το 2019 (video)


Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Περιστερίου για το 2019, έπειτα από εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Αλέξιου Σταυρούλια.

Ο κ. Σταυρούλιας έκανε λόγο για ακόμα έναν άκρως υλοποιήσιμο προϋπολογισμό, στον οποίο, λόγω της σωστής οικονομικής διαχείρισης, εδώ και πολλά χρόνια από τη Δημοτική Αρχή, είναι δυνατό να δοθεί βάση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών του Περιστερίου. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχουμε έναν προϋπολογισμό που το επόμενο έτος μετατρέπεται σε ισολογισμό, σε ποσοστό της τάξης του 95%. Είναι άκρως πραγματοποιήσιμος και καθόλου πλασματικός».

Ο Αντιδήμαρχος μίλησε για όλους τους τομείς που αφορούν την πόλη, επισημαίνοντας ότι η πόλη αναπτύσσεται παντού, στην καθημερινότητα, στο περιβάλλον, στα τεχνικά έργα, στον αθλητισμό κλπ. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι ο Δήμος έχει την ευχέρεια να μειώνει τα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών αλλά και να αφαιρεί χρήματα από τα ταμεία του σε τομείς που δεν είναι υπεύθυνος, όπως η σίτιση των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου αλλά και η πληρωμή των καθαριστριών, που είναι ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης και πιο συγκεκριμένα, του Υπουργείου Παιδείας.

Στη συνέχεια, στάθηκε στο γεγονός ότι ο Δήμος δεν χρωστάει πουθενά. «Είμαστε ο 2ος, πανελλήνια, Δήμος που ελέγχει απόλυτα τα υπόλοιπα του προς τους προμηθευτές. Δεν οφείλει ο Δήμος Περιστερίου στους πιστωτές», είπε ο Αντιδήμαρχος.

Αναφερόμενος στα νούμερα του προϋπολογισμού, ο κ. Σταυρούλιας γνωστοποίησε ότι θα ανέλθει στα 81 εκατομμύρια, 690 χιλιάδες (81.690.000) ευρώ, ενώ το αποθεματικό του Δήμου ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία του Αντιδημάρχου Οικονομικών:

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, στον σύντομο λόγο του, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του και τόνισε, για ακόμα μία φορά, ότι η κοινωνία θα κρίνει τα έργα της Δημοτικής Αρχής, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Η Αντιπολίτευση, στο σύνολο της, καταψήφισε τον Προϋπολογισμό, καθώς έκρινε ότι είναι απλά αριθμοί και δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά προβλήματα της πόλης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Περιστέρι Για Όλους – Ανατροπή», Βασίλης Μουκουβίνας, υπογράμμισε ότι αφού η Δημοτική Αρχή έχει πλεόνασμα, θα έπρεπε να μη παίρνει συνδρομή από τους πολίτες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί να μην έχουν καθόλου τροφεία.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουγιουμτζής, επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» έκανε λόγο για έναν προϋπολογισμό που αποτελεί αντιγραφή προϋπολογισμών προηγούμενων ετών, δίχως να υπάρχει κάτι που να δίνει στίγμα και ταυτότητα σε αυτόν.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε, ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου», Φίλιππος Φλουσκούνης, καταγγέλλοντας ότι η σύνταξη του προϋπολογισμού του Δήμου Περιστερίου, αλλά και όλων των Δήμων, είναι συνυφασμένη με την κεντρική εξουσία. Παράλληλα, επισήμανε ότι θα πρέπει ο προϋπολογισμός να συντάσσεται με κριτήριο τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους.

Η Δημοτικός Σύμβουλος της «Αριστερής Κίνησης Περιστερίου», Αντωνία Αθανασοπούλου, επέκρινε τη Δημοτική Αρχή, καθώς θεωρεί ότι και ο φετινός προϋπολογισμός κινείται στην ίδια αντιλαϊκή και φορομπηχτική πολιτική, όπως και οι προηγούμενοι προϋπολογισμοί.

Τέλος, το λόγο πήραν οι Ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Στέφανος Παπαδόπουλος και Νίκος Ζούτσος. Ο πρώτος, εξέφερε την άποψη ότι ο προϋπολογισμός είναι ίδιος τα τελευταία 4 χρόνια. Παράλληλα, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι δεν ικανοποιεί τα ζητήματα των δημοτών και τις κοινωνικές ανάγκες. Ο δεύτερος, από την πλευρά του, τόνισε ότι τα νούμερα δεν αποτυπώνουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες των πολιτών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment