PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Εγκληματικότητα και συμβασιούχοι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας


Ο Δήμαρχος Γ. Καμίνης ζήτησε τη συμπαράσταση της Αντιπολίτευσης

Τα πρώτα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, στην πρώτη του συνεδρίαση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ήταν η αύξηση της εγκληματικότητας όπως επίσης και το ζήτημα των συμβασιούχων.

«Ο Δήμος θα ζητήσει τη συμπαράσταση της μειοψηφίας στο ζήτημα των συμβασιούχων» είπε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Γ. Καμίνης και υποστήριξε ότι «με ψυχραιμία και επιμονή, χωρίς να προκαλούμε αίσθημα πανικού θα επιδιώξουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Ο Δήμος θα προσλάβει άνεργους – μέλη σε εννέα Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με πεντάμηνες συμβάσεις. Αυτές θα γίνουν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αν και δεν έχει ακόμη καταστεί γνωστός ο αριθμός των συμβασιούχων που θα προσληφθούν, ο κ. Καμίνης διευκρίνισε ότι αυτοί δεν θα απασχοληθούν σε πάγιες θέσεις.

«Η διαδικασία θα είναι απόλυτα διαφανής. Οι ΜΚΟ, που έχουν κάνει σοβαρή δουλειά, θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους και την επίβλεψη της νομιμότητας των προσλήψεων θα την έχει το Υπουργείο Εργασίας».

Για τους συμβασιούχους που ήδη απασχολούνται στο Δήμο, ο κ. Καμίνης είπε ότι έχει συντάξει και αποστείλει στην κυβέρνηση σχετική τροπολογία παράτασης του χρόνου εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι πάντως στο Δήμο δια του εκπροσώπου τους Β. Πολυμερόπουλου δήλωσαν ότι θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και θα αγωνιστούν μέχρι το τέλος. Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου ο οποίος είπε ότι «η πόλη έχει φτάσει στα όριά της και κανένας δεν πρέπει να κρατάει τους δημότες ομήρους».

Παράλληλα ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι έχει ανέβει ο δείκτης της εγκληματικότητας στην πόλη καθώς τα κρούσματα βίας έχουν αυξηθεί.

Διαπίστωση που υιοθέτησε και ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας Ν. Κακλαμάνης, ο οποίος όμως υποστήριξε ότι εκτός από την εγκληματικότητα ο μέγιστος κίνδυνος της Αθήνας είναι η δημόσια υγεία όπου τα κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS έχουν αυξηθεί και όπως όλα δείχνουν οι διαστάσεις του προβλήματος είναι τέτοιες που δεν αντιμετωπίζονται με τις δύο κινητές μονάδες του Δήμου.

Όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης, το θέμα θα πρέπει να το αντιμετωπίσει η κεντρική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, το οποίο δεν έχει κάνει τίποτε ουσιαστικό μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment