PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Εγκαίνια του Μουσείου Μικρασιατών στο Δήμο Αιγάλεω


Οι πέτρινες κατοικίες από τις πρώτες προσφυγικές που έγιναν στο Αιγάλεω αγοράσθηκαν, ανακατασκευάστηκαν και εξοπλίστηκαν από τον Δήμο.

Στις 17 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού στα Πέτρινα προσφυγικά κτίσματα της οδού Καραϊσκάκη 2-4 στον Αγ. Σπυρίδωνα.

Οι πέτρινες κατοικίες από τις πρώτες προσφυγικές που έγιναν στο Αιγάλεω αγοράσθηκαν, ανακατασκευάστηκαν και εξοπλίστηκαν από τον Δήμο Αιγάλεω, οργανώθηκε και γέμισε με ενθύμια και αναμνήσεις από την ζωή των Μικρασιατών από τον Σύλλογο Μικρασιατών Αιγάλεω.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος τόνισε: «Απόψε είναι μια ξεχωριστή βραδιά. Απλά αντικείμενα της καθημερινότητας, που εκτίθενται στο νέο μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού, μας μεταφέρουν νοητά στις χαμένες πατρίδες. Ο Σύλλογος Νέες Κυδωνίες αλλά και γενικότερα οι σύλλογοι λειτούργησαν πάντα ως οι κιβωτοί διάσωσης της ιστορικής διαδρομής του Ελληνικού Πολιτισμού. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που φροντίζουν να κρατούν ζωντανή τη μνήμη και την ιστορίας μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment