PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εγκαίνια Παρεκκλησίου Ιερού Χρυσοστόμου στο Επισκοπείο της Ι.Μ.Περιστερίου


Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και μεγάλης συγκίνησης τελέσθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 η Ακολουθία των Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, πλαισιωμένος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου και πλήθος κόσμου που κατέκλυσαν το ισόγειο του Επισκοπείου Της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Ακο­λού­θη­σε η μα­κρο­σκε­λής Α­κο­λου­θί­α των Εγ­και­νί­ων που πε­ρι­ε­λάμ­βα­νε τις κα­θα­γι­α­στι­κές ευχές, την λιτανεία πέ­ριξ του Να­ού, την είσοδο σε Αυτόν, την το­πο­θέ­τη­ση των Α­γί­ων λει­ψά­νων του Αγίου Ειρηναίου, του Αγίου Τρύφωνος και των Αγίων Δέκα εν Κρήτη στο «φυ­τό» της Α­γί­ας Τράπεζας, την έκπλυ­ση, α­ρω­μα­τι­σμό, έν­δυ­ση και ευπρε­πι­σμό της καθώς και την καθιέρωση Ιερών αντιμηνσίων.

Στην συνέχεια τελέστηκε η πρώτη Αρχιερατική Θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης χάρισε τον προκάτοχό του κ. Χρυσόστομο, ο οποίος παρεβρισκόταν στην Ακολουθεία το εγκόλπιο της Μητροπόλεως Περιστερίου ευχόμενος ταχεία ανάρωση.

Στην κα Παναγιώτα Λιακοπούλου, η οποία δώρισε όλα τα Ιερά σκεύη του εγκαινιασθέντος παρεκκλησίου, έδωσε ευλογία την εικόνα της Θετόκου και την πλακέτα της ενδθρονήσεως του, στον π. Πατάπιο εκ μέρους της επιτροπής εγκανίων καθώς και στην εκπρόσωπο του Δήμου Περιστερίου κα Αμαξοποόυλου την εικόνα της Θεοτόκου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

Πηγή: romfea.gr / Δήμητρα Παναγοπούλου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment