PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Εγγραφές στα δημιουργικά εργαστήρια του Δήμου Περιστερίου


Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 ξεκινούν οι φετινές εγγραφές στα δημιουργικά εργαστήρια Φωτογραφίας, Χειροτεχνίας, Κινηματογράφου, Κεντητικής, Ραπτικής, Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Θεάτρου, Αγγειοπλαστικής και Χορού του Δήμου Περιστερίου.

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι, με προτεραιότητα οι δημότες του Περιστερίου στην κατανομή των ενδιαφερομένων στα τμήματα.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι κατά την κατάθεση της αίτησής τους για την παρακολούθηση των εργαστηρίων δημιουργίας θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά: φωτοτυπία ταυτότητας, αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας (φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ), εκκαθαριστικό εφορίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης σε περίπτωση πολυτεκνίας, βεβαίωση ανεργίας (εφόσον απαιτείται), φοιτητική ταυτότητα (εφόσον απαιτείται).

Σε περίπτωση επιλογής ανηλίκων σε εργαστήρια χορού, προκειμένου για τη συμμετοχή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση Ιατρικής Βεβαίωσης, όπου θα βεβαιώνει ότι δύναται να αθληθεί.

Πληροφορίες – εγγραφές όλων των εργαστηριών στα γραφεία της κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΔΕΠΑΔΠ) – Θέατρο Πολιτών (Παπαρηγοπούλου 94), καθημερινά τις ώρες 9:30 – 14:00 και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 17:00 – 20:30, τηλέφωνα 2105779914 και 2105779049.

Τα εργαστήρια που θα λειτουργήσουν είναι τα ακόλουθα:

Εργαστήριο Χορού: Περιλαμβάνουν τμήματα εκμάθησης χορού (παραδοσιακού, λαϊκού, κλασσικού, μοντέρνου, λάτιν, χορευτικής γυμναστικής) και θα απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά.

Εργαστήριο Ζωγραφικής Ενηλίκων: Τα μαθήματα θα διεξάγονται στην Αγία Αναστασία (Πατριάρχου Σεργίου 24α).

Εργαστήριο Ζωγραφικής Ανηλίκων: Τα μαθήματα ζωγραφικής για ανήλικους διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου Πολιτών (Παπαρηγοπούλου 94), χωρισμένα σε  τμήματα για αρχάριους και προχωρημένους.

Εργαστήριο Θέατρο Ενηλίκων: Σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με τον χώρο του θεάτρου, μέσω θεωρητικών και πρακτικών δεξιοτήτων και η κατάρτιση τους στις δράσεις του θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού. Το θέατρο ενηλίκων πραγματοποιείται στο θέατρο Ξυλοτεχνία (Παρασκευοπούλου και Κωστή Παλαμά).

Εργαστήριο Θέατρο Ανηλίκων: Σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με τον χώρο του θεάτρου, μέσω θεωρητικών και πρακτικών δεξιοτήτων και η κατάρτιση τους στις δράσεις του θεάτρου και του θεατρικού παιχνιδιού, με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν ως εκπαιδευτικό εργαλείο ή στη καθημερινότητά τους. Τα μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού ανηλίκων διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου Πολιτών (Παπαρηγοπούλου 94).

Εργαστήριο Φωτογραφίας: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες μέσω του εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού και της απαραίτητης υποδομής, να  αποκτήσουν επίγνωση του ρόλου της φωτογραφίας ως μέσο επικοινωνίας και να μάθουν να εκφράζονται φωτογραφικά. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στον Λόφο Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ).

Εργαστήριο Χειροτεχνίας: Σκοπός του εργαστηρίου είναι  οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν εικαστικές δημιουργίες, τέχνη, τεχνικές κατασκευές αντικειμένων, καθώς και συνδυασμό χρωμάτων Τα μαθήματα χειροτεχνίας θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου Πολιτών (Παπαρηγοπούλου 94) δύο ημέρες εβδομαδιαίως και στην Αγία Αναστασία (Πατριάρχου Σεργίου 24α).

Εργαστήριο Κινηματογράφου: Σκοπός του εργαστηρίου είναι να παροτρύνει και να βοηθήσει τους συμμετέχοντας να εκφραστούν με οπτικοακουστικά μέσα και να γνωρίσουν τα βασικά εκφραστικά μέσα της κινηματογραφικής τέχνης και της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής παραγωγής. Τα μαθήματα διεξάγονται στον Λόφο Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ).

Εργαστήριο Κεντητικής: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν με τη χρήση της βελόνας τη διακόσμηση των υφασμάτων, μέσα από το φίλτρο των παραδόσεων και των μορφολογικών χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής, με τοπικές ιδιαιτερότητες και τεχνοτροπίες δημιουργώντας έργα μοναδικής τέχνης που σφραγίζουν μια από τις «πτυχές» της ιστορίας των υφασμάτων. Τα μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου Πολιτών (Παπαρηγοπούλου 94).

Εργαστήριο Ραπτικής: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν κόψιμο υφάσματος, ράψιμο υφάσματος, επιδιόρθωση, φινίρισμα, πατρόν και βασικές χρήσεις της γαζωτικής μηχανής Τα μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου Πολιτών (Παπαρηγοπούλου 94).

Εργαστήριο Αγιογραφίας: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν την μάθηση της τέχνης απεικόνισης ιερών προσώπων ή θρησκευτικών σκηνών, η ζωγραφική παράσταση θρησκευτικών θεμάτων. Τα μαθήματα Αγιογραφίας για ενήλικους διεξάγονται στην Αγία Αναστασία (Πατριάρχου Σεργίου 24α).

Εργαστήριο Αγγειοπλαστικής: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να διδαχθούν βασικές γνώσεις αγγειοπλαστικής με τον τροχό της κεραμικής και κυρίως κατασκευάζουν με την μέθοδο της πηλοπλαστικής (μακαρόνι, πλάκες πηλού, ανάγλυφα, μικρογλυπτά) και θα λειτουργήσουν 2 τμήματα ενηλίκων εβδομαδιαίως και ένα παιδικό τμήμα. Τα μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις στην Ανθούπολη (Πεισάνδρου 20).

Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις στα τηλέφωνα 2105779914 και 2105779049.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment