PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Σύντομα οι πολίτες θα δουν τη διαφορά


Για την είσοδο σε μία νέα φάση για την οικονομία και την κοινωνία έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατεία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα οι πολίτες θα δουν την διαφορά. Εξαπέλυσε δε πυρά κατά του Γιάννη Στουρνάρα.

Σε συνέντευξή του στον Real FM είπε ότι «περνάμε σε μία νέα φάση και για την ελληνική οικονομία και για την Ελλάδα και για την ελληνική κοινωνία συνολικότερα», ενώ σημείωσε πως με την ανάκτηση της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας, αυτό που πλέον παρακολουθείται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς «δεν είναι τα μέσα για την επίτευξη των στόχων, αλλά οι στόχοι αυτοί καθαυτοί. Αν δηλαδή η ελληνική οικονομία θα έχει τη δυνατότητα να επιτυγχάνει τα δημοσιονομικά πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί για την βιωσιμότητα του χρέους».

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έκλεισε, είπε ο κ. Τζανακόπουλος και δεν είναι αναγκαία οποιαδήποτε νέα μέτρα, αντίθετα δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος, 750 εκατ. ευρώ από το 2019, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτικές κοινωνικής υποστήριξης και ελάφρυνσης κοινωνικών στρωμάτων που έχουν επιβαρυνθεί.

Αναφορικά με τις συντάξεις, είπε «με αρκετά μεγάλη βεβαιότητα» ότι «η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% το 2019 δεν είναι αναγκαία». Πρόσθεσε πάντως, ότι όλα θα εξαρτηθούν από την δημοσιονομική πορεία της χώρας.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που ασκεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, είπε: «Είναι προφανές ότι προσπαθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό να δικαιώσει την δική του πολιτική πορεία ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου… Πολλές φορές μιλάει λιγότερο ως κεντρικός τραπεζίτης και περισσότερο ως πρώην υπουργός Οικονομικών».

«Πρόκειται για ένα αφήγημα που βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στο μυαλό του κ. Στουρνάρα και πιθανόν του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου» που προσπαθούσαν να δώσουν την εντύπωση μίας ιστορίας επιτυχίας για το δεύτερο πρόγραμμα» συνέχισε και επικαλέστηκε τις πρόσφατες επισημάνσεις Μοσκοβισί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment