PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει για το ακίνητο στο Παρίσι


Την παραίτηση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη για τη «συκοφαντία» σχετικά με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αναμένει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο που απευθύνει σειρά ερωτημάτων προς τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το πόθεν έσχες του.

Σε δήλωσή του στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «έωλο αντιπερισπασμό» που επιχείρησαν να «στήσουν» η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης «προκειμένου να μην απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη για αγορά ακινήτου εκατομμυρίων ευρώ στο Παρίσι» και σημείωσε ότι «η ευθύνη γι’ αυτή τη συκοφαντία βαραίνει προσωπικά τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ.».

Παράλληλα, απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Μητσοτάκη σχετικά με το πόθεν έσχες του, σημειώνοντας ότι «ήρθε η ώρα να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα».

Τονίζει ότι «μετά και την επιβεβαίωση των συναντήσεων του πρωθυπουργού, στον γαλλικό Τύπο, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίζεται ως αυτό που πάντα ήταν, ως ένας κοινός συκοφάντης».

«Αλλά τώρα», τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος, «ήρθε και η ώρα για τον κ. Μητσοτάκη να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα:

  • θα δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της συζύγου του;
  • θα μάθουμε πόσο κόστισε το ακίνητο που αγοράστηκε στο Παρίσι;
  • και κυρίως, θα μας πει από που προήλθαν τα χρήματα για την αγορά;
  • θα μας ενημερώσει αν αληθεύει ότι η σύζυγος του είχε κοινή εταιρεία με τον κ. Παπασταύρου;».

«Θα περιμένουμε τις ξεκάθαρες απαντήσεις του», σημειώνει ο κ. Τζανακόπουλος.

Σημειώνεται ότι δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro αναφέρεται στις πρόσφατες συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, με τον πρόεδρο της L’ Oreal Ζαν-Πολ Αγκόν και εκπροσώπους της Rotschild. Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι «η L’ Oreal ετοιμάζεται για μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα» επικαλούμενη και σχετική ενημέρωση από την κυβέρνηση το βράδυ του Σαββάτου.

«Η φύση της επένδυσης της L’ Oreal είναι εκείνη που ιντριγκάρει. Πράγματι, πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό. O Jean-Paul Agon, Πρόεδρος της γαλλικής αυτοκρατορίας των καλλυντικών επιβεβαιώνει τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό – ο οποίος επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των Rotschild, όπως επιβεβαιώνει και η επενδυτική τράπεζα – αλλά επισημαίνει ότι πρόκειται για “ιδιωτική συνάντηση. Κανένα σχόλιο για όσα συζητήθηκαν”» αναφέρει η Figaro.

«Τίποτε καλύτερο για να διατηρηθεί το μυστήριο. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με παρατηρητές, είναι ότι ο γαλλικός όμιλος θα μπορούσε να ενδιαφέρεται από τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το μικροκλίμα της και το εξειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με άλλες πηγές της αγοράς, η L’ Oreal σχεδιάζει εδώ και αρκετούς μήνες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι ένα καλό σημάδι για τους ξένους επενδυτές, μια ενδεχόμενη ανάκαμψη» τονίζεται.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment