PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Ο κύκλος των περικοπών έκλεισε


Την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι, προσδιόρισε ως έναν από τους βασικούς στόχους της μετα- μνημονιακής εποχής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «ο κύκλος των περικοπών έχει κλείσει». Υποστήριξε ότι «αντικειμενικά δεν είναι αναγκαία» η μείωση των συντάξεων το 2019 και απέρριψε ως «εκτός τόπου και χρόνου» την κριτική της Ν.Δ. ότι εξακολουθούν να λειτουργούν οι μνημονιακοί μηχανισμοί.

«Ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ολοκληρωθεί, ο στόχος του 3,5% για το 2018 αλλά και για το 2019 μπορεί να θεωρείται δεδομένος, και όχι μόνο αυτό, δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος ο οποίος θα ξεπερνάει τα 750.000.000 ευρώ και με βάση όλα αυτά θα υπάρξουν μια σειρά μέτρων κοινωνικής στήριξης και ελάφρυνσης συγκεκριμένων κοινωνικών κατηγοριών» σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Σημείωσε επίσης ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να δείξουμε ότι η ελληνική οικονομία είναι σταθερή και ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στις πολιτικές του παρελθόντος που οδήγησαν στη χρεοκοπία το 2010 και κατά την έννοια αυτή να αποκαταστήσει πλήρως, ολοκληρωτικά και οριστικά την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών».

Αναφερόμενος στην κριτική της Ν.Δ. είπε: «Ο μηχανισμός του μνημονιακού καθεστώτος έχει τελειώσει, έχει κλείσει τον κύκλο του, είτε το αμφισβητεί είτε δεν το αμφισβητεί η Νέα Δημοκρατία. Είναι εκτός τόπου και χρόνου αυτό που ισχυρίζεται η Ν.Δ. Η μνημονιακή περίοδος, έτσι όπως τη γνωρίσαμε τα τελευταία 8 χρόνια, έχει τελειώσει. Περνάμε σε μια εντελώς διαφορετική φάση όπου πλέον η χώρα έχει εξασφαλισμένες τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μέχρι το 2020».

Σημείωσε ακόμη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε επενδύσει σε μια κινδυνολογία και καταστροφολογία και κινδυνολογία που την οδήγησαν σε αδιέξοδο».

Όσον αφορά στον τραγικό χαμό του 25χρονου στου Φιλοπάππου ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε τη βαθιά θλίψη γι αυτό το τραγικό γεγονός και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνουν ότι μπορούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια όλων των πολιτών σε μια μητρόπολη όπως είναι η Αθήνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment