PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Οι εκλογές είναι ακόμα πολύ μακριά


«Είμαστε ακόμη πολύ μακριά από τις εκλογές. Η συγκυβέρνηση έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση «πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, να συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια για την κάθαρση της πολιτικής ζωής, να αντιπαρατεθεί με ολιγαρχικά συμφέροντα». «Επομένως οποιαδήποτε άλλη συζήτηση σήμερα είναι αποπροσανατολιστική», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Επικρατείας άσκησε κατά του προέδρου της Ν.Δ. για τη στάση του σε ό,τι αφορά τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τονίζοντας ότι «ουδείς έχει ακόμη κατανοήσει τι ακριβώς θέλει και τι ακριβώς προτείνει ο κ. Μητσοτάκης». «Έχω την άποψη ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να θυμίζει επικίνδυνα τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού», πρόσθεσε και έκανε λόγο για «πολιτική σύγχυση» του προέδρου της Ν.Δ., η οποία «σχετίζεται άμεσα με την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει για ποιον λόγο δεν συμφωνεί με την τροποποίηση της διάταξης για την ευθύνη των υπουργών».

Ερωτηθείς με αφορμή και θέσεις των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης ως προς τη Συνταγματική Αναθεώρηση, δήλωσε πεπεισμένος ότι «σε σειρά διατάξεων υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συγκλίσεων και συναινέσεων». «Η πρόταση που καταθέσαμε εξάλλου είναι πρόταση εργασίας και όχι τελεσίγραφο», πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι «βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στην αποτροπή της περικοπής των συντάξεων» και ότι «η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για το χρέος».

Αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από την Εξεταστική για την Υγεία και τις κατηγορίες που έχει δεχτεί η κυβέρνηση από Ν.Δ. και Κίνημα Αλλαγής, σχολίασε πως «και ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου για σκευωρίες και φάμπρικες διώξεων μιλούσαν, επομένως αυτό δεν λέει τίποτα». Υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται ούτε να προκαταβάλλει, ούτε να προεξοφλήσει τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής ή τις ενέργειες της δικαιοσύνης, για να τονίσει πως «το σίγουρο όμως είναι ότι σκάνδαλα στην Υγεία υπήρξαν και μάλιστα πολλών εκατομμυρίων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment