PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Μη αναγκαίο μέτρο η περικοπή των συντάξεων


Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο μέτρο είπε «με μεγάλη βεβαιότητα» -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, παραπέμποντας στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για τις σχετικές ανακοινώσεις περί ελαφρύνσεων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, σε τηλεμαχία με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μ. Βορίδη, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2019 μπορεί να επιτευχθεί αντικειμενικά και χωρίς την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. Άρα, λοιπόν, αφού έχουμε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μας, με βάση τα οποία θα μπορέσουμε να βγάλουμε ένα απολύτως τελικό και οριστικό συμπέρασμα για το συγκεκριμένο, θα κάνουμε και τις σχετικές ανακοινώσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «εφόσον αποδειχθεί στις σχετικές συζητήσεις που θα γίνουν ότι δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές για την επίτευξη του 3,5% -και σας λέω με μεγάλη βεβαιότητα ότι δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές-, τότε θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και στη βάση των προβλέψεων θα προχωρήσουμε».

Όπως είπε, υπάρχει η δυνατότητα, στη βάση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων για το 2018, «να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ελαφρύνσεις».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι ο δημοσιονομικός χώρος των 800 εκατ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση κατά το δοκούν.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι το κλείσιμο του κύκλου των μνημονίων «σημαίνει το κλείσιμο του κύκλου της ιδεολογικής ηγεμονίας της Δεξιάς στη χώρα».

Από την πλευρά του, ερωτηθείς για το θέμα του κατώτερου μισθού, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι «ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλός και πρέπει να αυξηθεί. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τις δυνάμεις και τους παραγωγικούς φορείς, ώστε η όποια αύξηση να μην έχει παρενέργειες και κυρίως να μην οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας. Χρειάζεται συναντίληψη και συναίνεση» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment