PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Καμία συζήτηση για εφαρμογή των μέτρων από το 2018


Διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί εφαρμογής των μέτρων που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση από το 2018. Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών οι πληροφορίες αυτές «στερούνται αλήθειας» και κάλεσε όλες τις πλευρές να είναι προσεκτικές ως προς τις διαρροές.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας με βάση το πλαίσιο που συμφωνήθηκε στο Eurogroup και οι δημοσιεύσεις για απαιτήσεις των δανειστών έξω από το συγκεκριμένο πλαίσιο στερούνται αλήθειας.

«Δεν υπάρχει καμιά συζήτηση για εφαρμογή των σχετικών μέτρων από το 2018 … Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται στο πεδίο και όχι μέσω διαρροών» υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι απαιτείται χρόνος για να αποφασιστεί το μίγμα πολιτικής που θα εφαρμοστεί από το 2019 και διαβεβαίωσε ότι είναι εφικτός ο στόχος ολοκλήρωσης της τεχνικής συμφωνίας πριν το Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Θα ακολουθήσει η παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Σημείωσε πως η παραμετροποίηση των μέτρων για το ελληνικό χρέος είναι αναπόσπαστο μέρος της 2ης αξιολόγησης και θα διευκολύνει τη μελέτη βιωσιμότητάς του, ενώ πρόσθεσε πως η μελέτη βιωσιμότητας του χρέους θα δώσει τη δυνατότητα: -στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα -στην ΕΚΤ να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στο QE.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για κάτι περισσότερο από μία απλή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σημείωσε ότι εξετάζονται αυτή τη στιγμή στις διαπραγματεύσεις μεταρρυθμίσεις με σημείο εκκίνησης το 2% του ΑΕΠ, ωστόσο, αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι μικρότερο. Συμπλήρωσε ότι η σχετική συζήτηση που είναι σε εξέλιξη αφορά το 2019 και μετά.

Διευκρίνισε πως τα μέτρα θα έχουν και θετικό και αρνητικό δημοσιονομικό πρόσημο, όμως ο δημοσιονομικός αντίκτυπος θα είναι μηδέν, υπό τον όρο ότι το 2018 θα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τον στόχο του 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πρόσθεσε πως μέτρα και αντίμετρα θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα.

Επίθεση στη Ν.Δ.

Ο κ. Τζανακόπουλος επέρριψε παράλληλα ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για δημιουργία κλίματος ανασφάλειας προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροκομματικούς σκοπούς και εντόπισε τους λόγους «στην ύπαρξη στρατηγικού αδιεξόδου».

Κατηγόρησε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αποφεύγει να αναφέρει πως οι υπερβολικές απαιτήσεις του ΔΝΤ είχαν τεθεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015 πριν τις καθυστερήσεις.

«Ο κ. Μητσοτάκης να δώσει στη δημοσιότητα τα επίμαχα πόθεν έσχες»

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα τα επίμαχα «πόθεν έσχες», όπως είπε, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι άρχισε η δίκη για την υπόθεση της Siemens.

«Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που έχει κινήσει σε σχέση με το “πόθεν έσχες” του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκη. Για μια ακόμη φορά καλούμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει τα επίμαχα “πόθεν έσχες” στη δημοσιότητα, ώστε να μη μείνει καμία σκιά σε σχέση με την περιουσιακή του κατάσταση αλλά και τις οικονομικές δραστηριότητες της συζύγου του» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment