PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Καλύτερο το δεύτερο εξάμηνο του 2017 από το πρώτο


Η Ελλάδα έχει μπει σε μια δυναμική φάση ανάπτυξης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2017 θα είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο.

Η κυβέρνηση εργάζεται για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου και ο στόχος της δεν είναι μόνο η ανάκαμψη, αλλά να υπάρχουν και συγκεκριμένα αποτελέσματα για την καθημερινότητα των πολιτών, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος «μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αφοσιωθεί πλήρως και ολοκληρωτικά σε ένα πολιτικό σχέδιο, το οποίο έχει τρεις άξονες:

  • Να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια στην επιστροφή της στις αγορές χρήματος.
  • Να τονώσουμε, να ενισχύσουμε, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις τη διαδικασία της ανάκαμψης, η οποία έχει ήδη εκκινήσει.
  • Να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις στήριξης για τα κοινωνικά εκείνα στρώματα, τα οποία έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες πιέσεις από την κρίση».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως διευκρίνισε, θα υπάρξει προσανατολισμός των χρηματοδοτικών εργαλείων σε παραγωγικές δραστηριότητες, δραστηριότητες καινοτομίας, τεχνολογίας, παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας, βιομηχανικές, μεταποίησης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο δεν θα στηρίζεται στους χαμηλούς μισθούς, δηλαδή στην ένταση της εργασίας, αλλά στην ένταση του κεφαλαίου.

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την κατάρτιση του αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα, το οποίο θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομίας και γι’ αυτό τον λόγο θα πραγματοποιηθούν 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «άθλιο, κιτρινίστικο κατασκεύασμα» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την υπόθεση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο. «Η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να προτείνει κάθε τρεις και λίγο εξεταστικές επιτροπές για κατασκευασμένα ζητήματα, αλλά εμείς δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε αυτόν τον πολιτικό αντιπερισπασμό» επανέλαβε.

Κατηγόρησε τέλος τη Ν.Δ. ότι επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση σκανδάλου, «επειδή ουσιαστικά δεν θέλει να συζητήσει για τα πραγματικά σκάνδαλα κι επειδή έχει καταρρεύσει το αφήγημα της περί “ολικής καταστροφής”, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment