PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη


Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της Αττικής, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

«Συνεχίζεται αυτή την ώρα μία μεγάλη προσπάθεια από το σύνολο της κρατικής μηχανής για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις χτεσινές καταστροφικές πυρκαγιές» διαβεβαίωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Όπως είπε ο ίδιος, «πέραν της επιχείρησης πυρόσβεσης, είναι σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο έκτακτης ανάγκης με τη συνεργασία πολλών υπουργείων». «Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα παράλληλο σχέδιο έκτακτης ανάγκης με κινητοποίηση του υπουργείου Εσωτερικών και της Αστυνομίας αλλά και των υπουργείων Υγείας, Μεταφορών, Άμυνας, Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, καθώς και της Περιφέρειας Αττικής» πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 50 άτομα και ότι «η Πυροσβεστική σε συνεργασία με την Αστυνομία συνεχίζουν το δύσκολο έργο της καταγραφής».

Σημείωσε τέλος πως ο Πρωθυπουργός είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ αναμένεται αργότερα να έχει συνομιλία με τους προέδρους της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment