PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε διακινδύνευση της δημόσιας υγείας


Απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, ωστόσο δήλωσε ότι μετά την Πέμπτη, σε περίπτωση που δεν λήξει η κινητοποίηση, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για να μην υπάρξει διακινδύνευση της δημόσιας υγείας. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η κυβέρνηση δεν θα παραδώσει μια δημόσια και ευαίσθητη υπηρεσία σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Στη συνέχεια, ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας ότι παρά την πρόοδο των συζητήσεων ΠΟΕ-ΟΤΑ και κυβέρνησης, χθες, «η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, μετά από εντολές της ίδιας της ηγεσίας της, άλλαξε την πάγια θέση της στο ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και παρά την αντίθετη εισήγηση οδηγηθήκαμε στο να μην ανασταλούν οι κινητοποιήσεις». Κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στοχεύει στην πρόκληση πολιτικού κόστους στην κυβέρνηση με θύματα τους πολίτες και τους συμβασιούχους.

Χαρακτήρισε, δε, αλυσιτελή την απεργία και τόνισε ότι η επιλογή να συνεχιστεί χωρίς συγκεκριμένο επίδικο εξυπηρετεί τα σχέδια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλων εκείνων που επιδιώκουν την παράδοση του χώρου της καθαριότητας στους ιδώτες εργολάβους.

Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στη ΝΔ και για τη στάση της στην υπόθεση του Noor-1, λέγοντας θέλει να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση. Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει «ό,τι είναι δυνατόν εντός του πλαισίου των συνταγματικών κανόνων και της νομοθεσίας για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε η ελληνική δικαιοσύνη και οι ελληνικές Αρχές, απερίσπαστες, να προχωρήσουν την πλήρη και οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης».

Τρίτο πεδίο αντιπαράθεσης με τη ΝΔ για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η προγραμματιζόμενη, από συνδικαλιστική οργάνωση των αστυνομικών, εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων «με τη διακριτική αλλά σαφή στήριξη της ΝΔ». Όπως επισήμανε, αυτή η επιλογή είναι προφανές ότι γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού, επικοινωνιακούς και σκοπεύει να δημιουργήσει όρους έντασης μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

«Οι πολιτικές της τοποθετήσεις και η στάση της κινούνται πλέον στο όριο της προβοκάτσιας» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για την οικονομία

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας -παρά την κακόπιστη στάση της αντιπολίτευσης- επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης σε σχέση με την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ανέφερε ο Δ.Τζανακόπουλος και σημείωσε ότι αυτές οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνονται από τη συμπεριφορά των αγορών.

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία κριτική προς τη ΝΔ, τονίζοντας ότι «με δεδομένη αυτήν τη θετική πορεία, τα καταστροφολογικά σενάρια που προσπάθησε επί οχτώ μήνες να εξυφάνει η ΝΔ έχουν καταρρεύσει» και πως «ακριβώς επειδή η ΝΔ δεν θέλει να παραδεχτεί την ολική της διάψευση, επιλέγει να αντιπολιτευτεί με έναν ακόμη πιο επικίνδυνο τρόπο».

Η απάντηση της Ν.Δ.

Με μία λιτή ανακοίνωση απάντησε η ΝΔ στις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου. «Το μόνο που δεν είπε ο κ. Τζανακόπουλος για τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι ευθύνεται για τον καύσωνα!» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment