PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Έχει κλείσει ο κύκλος αβεβαιότητας


«Η ελληνική οικονομία είναι πια σαφές ότι έχει περάσει σε φάση δυναμικής ανάκαμψης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η επακόλουθη εκταμίευση της δόσης «έκλεισαν ένα κύκλο αβεβαιότητας».  

Ο κ. Τζανακαόπουλος είπε ότι υπάρχουν στοιχεία που έρχονται να επιβεβαιώσουν την αλλαγή σελίδας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ήδη μέσα στο 2017 «το ΑΕΠ μεγεθύνθηκε κατά 0,4%, για το πρώτο τρίμηνο, παρά την αρχική πρόβλεψη για ύφεση 0,5%. Η ανεργία καταγράφει διαρκή και σταθερή μείωση, φθάνοντας στο 21,7%, κατέγραψε συνεπώς μείωση της τάξης των 6 μονάδων από το δυσθεώρητο 27,2% στα μέσα του 2014. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, δημιουργήθηκαν 256.000 νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που συνιστά την υψηλότερη επίδοση από το 2001».

Πέραν τούτων, πρόσθεσε, «οι επενδύσεις, για το πρώτο τρίμηνο, κατέγραψαν αύξηση κατά 11,9%. Οι εξαγωγές κινούνται σε διαρκή ανοδική τροχιά, το Μάϊο η συνολική τους αξία αυξήθηκε κατά 25,3%».

Συμπερασματικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που διαμορφώνεται ένα θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία».

«Στόχος της κυβέρνησης, είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο αυτή η θετική συνθήκη ώστε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια το πρόγραμμα, όπως προβλέπεται, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018. Να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα, αυτή η περίοδος της μνημονιακής επιτροπείας, που έφερε τη χώρα και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω», κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment