PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Άκρως επικίνδυνο για τη χώρα το σχέδιο της Ν.Δ.


«Άκρως επικίνδυνο για τη χώρα» χαρακτήρισε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το σχέδιο της Ν.Δ. κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως υποστήριξε, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης, ζητώντας διαρκώς εκλογές.

Στόχος της, κατά τον κ. Τζανακόπουλο, είναι να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών, καθώς το πρόγραμμά της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περικοπές συντάξεων και μισθών, απολύσεις στο Δημόσιο και ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας

«Ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της, θα βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη της κρίσης», πρόσθεσε.

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του Eurogroup

Αναφερόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι υπάρχει λόγος «να είμαστε αισιόδοξοι», καθώς είναι «κοινός τόπος ότι η διευθέτηση του χρέους είναι προτεραιότητα για την Ευρωζώνη».

Για τα περί τέταρτου μνημονίου επεσήμανε ότι «το τέταρτο μνημόνιο είναι η στρατηγική και η ατζέντα της Ν.Δ.», η οποία θέλει να αποτύχει η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και η ρύθμιση του χρέους.

Για τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είπε ότι κεντρικό ζήτημα είναι τα εργασιακά, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση δίνει μάχη ώστε «να αποκατασταθεί το καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

«Αυτός», τόνισε, «είναι ο κεντρικός στόχος και δεν υπάρχει καμία διάθεση υποχώρησης από την ελληνική πλευρά».

«Αποκατάσταση της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο»

Αναφορικά με τα ραδιοτηλεοπτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη δέσμευση της κυβέρνησης για «αποκατάσταση της νομιμότητας απέναντι στη γενικευμένη ανομία».

Επίσης, μίλησε για τη «διαρκή της προσπάθεια» να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δεσμευόμενη από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και με διάθεση συναίνεσης.

«Ανύπαρκτο θέμα» το ταξίδι στη Βενεζουέλα

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για το ταξίδι του Νίκου Παππά και του Αρτέμη Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, αρκέστηκε να σχολιάσει ότι γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για ανύπαρκτο θέμα.

«Η Ν.Δ., αν θέλει να ασχοληθεί με σκάνδαλα, θα έπρεπε να ασχοληθεί περισσότερο με το σκάνδαλο της Siemens και όχι με τα υποτιθέμενα σκάνδαλα της σημερινής κυβέρνησης», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Υπενθυμίζω ότι ο κ. Παππάς δεν έχει δάνεια απλήρωτα στο όνομά του».

«Οι δημοσκοπήσεις δεν ανεβάζουν ούτε διώχνουν κυβερνήσεις»

Σε ερώτηση πώς η κυβέρνηση στηρίζει το πλάνο της για εκλογές το 2019, δεδομένης της ψαλίδας που δείχνει να παγιώνεται ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «οι δημοσκοπήσεις ούτε ανεβάζουν ούτε διώχνουν κυβερνησεις, αυτός που διώχνει κυβερνήσεις είναι ο λαός».

Τέλος, χαρακτήρισε εξαιρετική και εμβληματική την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπαμα στην Αθήνα, λέγοντας πως σηματοδοτεί την αναγνωρίση των προσπαθειών που εχει καταβάλει η κυβερνηση για τη ρύθμιση του χρέους και τη σταθεροποιηση της περιοχής.

«Εμβληματική η επίσκεψη Ομπάμα»

Όταν δημοσιογράφος μνημόνευσε τις κινητοποιήσεις που είχαν γίνει και από στελέχη του κόμματος κατά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον, ο κ. Τζανακόπουλος αρκέστηκε να πει ότι «τότε υπήρχε σε εξέλιξη ένας πόλεμος και η συγκυρία ήταν εντελώς διαφορετική»

«Δεν νομίζω ότι οι κινητοποιήσεις θα είναι το βασικό ζήτημα που θα απασχολήσει την περίοδο της επίσκεψης Ομπάμα», κατέληξε.

 

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment