PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Στρατούλης: Προτεραιότητα η πληρωμή μισθών και συντάξεων


Η κυβέρνηση κάνει «μια σκληρή διαπραγμάτευση για να διατηρήσει τις κόκκινες γραμμές της» σε ό,τι αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η κυβέρνηση κάνει «μια σκληρή διαπραγμάτευση για να διατηρήσει τις κόκκινες γραμμές της» σε ό,τι αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας το πρωί στο Mega.

«Δίνουμε μια μεγάλη μάχη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι εξακολουθούμε να κινούμαστε μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης όπου Σκύλλα είναι το ΔΝΤ το οποίο φέρεται ότι είναι πιο ελαστικό στα δημοσιονομικά αλλά πολύ πιο σκληρό στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά. Η Ευρωζώνη φέρεται να λέει ότι είναι πιο σκληρή στα δημοσιονομικά και πιο ελαστική σε εργασιακά – ασφαλιστικά».

Σε ερώτηση για το αν θα πληρωθεί το ΔΝΤ χωρίς συμφωνία με τους εταίρους ανέφερε ότι στις 5 Ιουνίου «θα δούμε τι κουμπαρά θα έχουμε με τα δημόσια έσοδά μας και θα δούμε εάν φθάνει να πληρώσουμε το ΔΝΤ ή αν μας δημιουργεί αυτό πρόβλημα να μην έχουμε κατά τη διάρκεια του μήνα να πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία, πρόνοια, κοινωνική προστασία».

«Αν διαπιστώσουμε ότι δεν περισσεύουν για το ΔΝΤ νομίζω έχουμε πει με πάρα πολύ μεγάλη ευθύτητα ότι προτεραιότητα έχει να πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επιπτώσεις μιας μη πληρωμής της δόσης ο κ. Στρατούλης υποστήριξε πως «αν το έχεις πει έγκαιρα και έχεις σχεδιάσει τα επόμενα βήματα, δεν δημιουργείς ψυχολογία στην αγορά». «Είναι προφανές ότι πάντα διαθέτεις εναλλακτικές λύσεις για να μην κρεμάσεις τον λαό σου και για να μην αδειάσεις τελείως τα δημόσια ταμεία, εναλλακτικές λύσεις πάντα υπάρχουν, πάντα εφαρμόζουν χώρες και δεν θα πρέπει να υπάρχει τρομοκρατία επ’ αυτού», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment