PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Στρατούλης: Να μην κλείσει το ΠΕΔΥ Αγίου Ιεροθέου στο Περιστέρι


Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, μετά από περιοδεία που πραγματοποίησε στο ΠΕΔΥ Αγίου Ιεροθέου, στο Περιστέρι:

«Το ΠΕΔΥ Αγίου Ιεροθέου, παρά τις ελλείψεις του σε προσωπικό και υποδομές, λόγω των σφαγιαστικών μνημονιακών περικοπών στη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, σε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, κυρίως σε φτωχούς, άνεργους και ανασφάλιστους Περιστεριώτες.

Το κλείσιμο του ΠΕΔΥ Αγίου Ιεροθέου, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, και η συγχώνευσή του με άλλο σε μακρινή απόσταση, ουσιαστικά θα δυσκολέψει την πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας για χιλιάδες κατοίκους του Περιστερίου, λόγω έλλειψης Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Το ΠΕΔΥ Αγίου Ιεροθέου, όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να στηριχτεί και να αναβαθμιστεί, με άμεση κάλυψη των αναγκών του σε προσωπικό, υποδομές και αναλώσιμα, με σύγχρονο ακτινολογικό μηχάνημα και μικροβιολογικό εργαστήριο.

Η ΛΑΕ αγωνίζεται για ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με ενημέρωση, πρόληψη και προαγωγή της υγείας, συνδεδεμένο με αναβαθμισμένη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη. Γενναία αύξηση κρατικών δαπανών για κάλυψη των αναγκών χρηματοδότησης των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας. Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του ΕΚΑΒ, στήριξη Νοσοκομείων με νέες προσλήψεις και υλικοτεχνική υποδομή, στελέχωση τμημάτων επειγόντων περιστατικών και μονάδων εντατικής θεραπείας.

Επίσης για πλήρη ανάπτυξη υποδομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αναβάθμιση των υπαρχόντων Κέντρων Υγείας και δομών του ΠΕΔΥ, καθώς και ανάπτυξη νέων σε κάθε περιοχή. Η λειτουργία των μονάδων θα βασίζεται στην ομάδα υγείας και στο θεσμό του Οικογενειακού Γιατρού και θα στοχεύει στην έγκαιρη ενημέρωση και διάγνωση παράλληλα με την περίθαλψη και θεραπεία. Ανάπτυξη δράσεων και πολιτικών πρόληψης στα σχολεία και τους εργασιακούς χώρους. Κατάργηση χαρατσιών και ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment