PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Συμφωνία που θα βάζει φρένο στον κατήφορο


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την Έλενα Παναρίτη και θα πρέπει να επανεξεταστεί μετά την ολοκλήρωση και την επίτευξη συμφωνίας.

Για συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση και η οποία θα βάζει φρένο στον κατήφορο έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Παράλληλα, εκτίμησε ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την Έλενα Παναρίτη και θα πρέπει να επανεξεταστεί μετά την ολοκλήρωση και την επίτευξη συμφωνίας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης, η συμφωνία θα εγκριθεί και θα ψηφιστεί για λόγους πολιτικής ευθύνης. «Όσοι πιστεύουν ότι οι διαφορετικές απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν σε ρήξη ή πτώση δεν ξέρουν τι τους γίνεται», σημείωσε και εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση και όλα της τα μέλη.

«Ο κ. Τσίπρας με το οικονομικό μας επιτελείο δίνει μεγάλη μάχη», συμπλήρωσε, ενώ αναφερόμενος στην επιλογή της κ. Παναρίτη εκτίμησε ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό.

«Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η συμφωνία, η επίτευξη με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη χώρα, η έγκρισή της, η έναρξη εφαρμογής της. Θέματα που αφορούν σε επιλογές προσώπων, στις διαδικασίες με τις οποίες γίνονται αυτές οι επιλογές κ.λπ., όπου έχουν διατυπωθεί και κριτικές παρατηρήσεις, αυτά θα εξεταστούν συλλογικά μετά με τους κανόνες που προβλέπονται», επεσήμανε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψήφιση της συμφωνίας που θα υπογράψει η κυβέρνηση, ανέφερε: «Αν δεν υπάρξει η επιβεβαίωση της δεδηλωμένης στη διαδικασία ψήφισης της συμφωνίας, τότε κατά τη γνώμη μου, ο Πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες, ζητώντας την επαναβεβαίωση και αναβάπτιση της λαϊκής εμπιστοσύνης, και σε μια τέτοια περίπτωση – που εκτιμώ ότι δεν θα συμβεί – ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει 36% αλλά 45%».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment