PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ.Κουτσούμπας: Eγκληματική, ναζιστική οργάνωση δολοφόνων η Χ.Α.


Τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημητρης Κουτσουμπας μιλώντας σήμερα σε συνάντηση εκπροσώπων απο ευρωπαϊκά κομμουνιστικά κόμματα και οργανώσεις η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μετά απο πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

«Τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα έχουν υποχρέωση να δυναμώσουν την αυτοτελή ιδεολογικοπολιτική και μαζική δράση τους, να επιμείνουν στο συντονισμό της πάλης τους ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, στην ΕΕ, στο κεφάλαιο και στα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημητρης Κουτσουμπας μιλώντας σήμερα σε συνάντηση εκπροσώπων απο ευρωπαϊκά κομμουνιστικά κόμματα και οργανώσεις η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μετά απο πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Δημ. Κουτσουμπας αναφέρθηκε και στα ζητήματα της ελληνικής πολιτικής ζωής, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, που τη χαρακτήρισε «εγκληματική, ναζιστική οργάνωση δολοφόνων, που εμφανίστηκε ως δήθεν αντισυστημική», αλλά και κατά του «οπορτουνιστικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ», που, όπως ανέφερε, «με ταχύτατους ρυθμούς μεταμορφώνεται σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και σε νέο «πυλώνα» του δικομματικού αστικού πολιτικού συστήματος».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «οι λαοί σήμερα έχουν συγκεντρώσει πικρή πείρα από τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας», επισημαίνοντας, όμως, παραλληλα ότι «αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις επιδιώκουν να θολώσουν την λαϊκή σκέψη. Κάνουν λόγο για κρίση που δήθεν οφείλεται σε κάποιον «νεοφιλελεύθερο δογματισμό», αθωώνοντας έτσι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και προπαγανδίζοντας μέσα στους εργαζόμενους μια άλλη, ονομαζόμενη «υγιή», ανάπτυξη του καπιταλισμού».

Aναφερόμενος ειδικά στις εξελίξεις στην Ελλάδα, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «κάποιοι επιδιώκουν να πείσουν πως για την ανεργία, που έχει εκτιναχτεί στο 30%, την εξαθλίωση, τη χειροτέρευση της ζωής «ευθύνονται τα μνημόνια» μόνο, αποσιωπώντας πως πρώτα «χτύπησε» η καπιταλιστική κρίση, αφού είχαν προηγηθεί αποφάσεις αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και στη συνέχεια ακολούθησαν τα μνημόνια».
«Η λύση δεν βρίσκεται στον λεγόμενο «εκδημοκρατισμό» της ΕΕ, δηλαδή στον «εξανθρωπισμό» του καπιταλισμού, που ευαγγελίζεται στην Ελλάδα το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

Σε ο,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή, ο Δημ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «οι δυνάμεις του κεφαλαίου θα επιδιώξουν να χρησιμοποιήσουν κάθε εργαλείο που διαθέτουν, όχι μόνον για να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους, αλλά και για να τους τρομοκρατήσουν. Στην Ελλάδα, σ’ αυτήν την κατεύθυνση το κεφάλαιο επεδίωξε να χρησιμοποιήσει τη «Χρυσή Αυγή»… Είναι η οργάνωση, που, με ρατσιστικό μίσος, έχει δολοφονήσει, ξυλοκοπήσει, βασανίσει, δεκάδες μετανάστες στη χώρα μας. Είναι η ίδια οργάνωση που τα τελευταία χρόνια οργανώνει «δουλεμπορικά» γραφεία ενοικίασης εργατών, πρωτοστατεί στο να πέσουν τα μεροκάματα, οι μισθοί, όπως επιτάσσει η εργοδοσία, προσπαθεί να διαλύσει και να ελέγξει συνδικάτα για να τα κάνει υποταγμένα, όργανα των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών, των εκμεταλλευτών του μόχθου των εργατών, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως ο φασισμός γεννιέται μέσα από τη μήτρα της σαπίλας του καπιταλισμού».

«Η αποτελεσματική δράση για την οριστική εξαφάνιση του φασισμού συνδέεται με τη λαϊκή πάλη και συμμαχία με όρους ανατροπής του συστήματος που θρέφει τους ναζί. Αυτός είναι ο δρόμος, αυτή την κατεύθυνση πρέπει να έχει η πάλη κι οι αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος», τόνισε ο Δημ. Κουτσούμπας, επισημαινοντας παράλληλα:
«Τα λεγόμενα αντιφασιστικά μέτωπα με πολιτικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την καπιταλιστική εκμετάλλευση ή αποκρύπτουν τη σχέση του φασισμού με το σύστημα είναι αποπροσανατολιστικά. Το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα, με τις κρίσεις, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την επιδίωξη αναβίωσης του φασισμού, τα τεράστια λαϊκά προβλήματα που αναπαράγει, δείχνει πως έχει ξεπεράσει τα ιστορικά του όρια. Προβάλλει η αναγκαιότητα της πάλης για την ανατροπή του».
Καταλήγοντας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε:

«Το ΚΚΕ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα στη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, που θα εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών των εργατικών, λαϊκών οικογενειών και θα έχει προσανατολισμό ξεκάθαρο ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Μια τέτοια Λαϊκή Συμμαχία, που θα είναι κοινωνική, θα έχει κινηματικά χαρακτηριστικά, με γραμμή ρήξης και ανατροπής και δεν έχει σχέση με πολιτικές «συγκολλήσεις κορυφής» και «λύσεις από τα πάνω», στο όνομα μιας θολής «κυβερνώσας αριστεράς»», υπογράμμισε ο Δημ. Κουτσουμπας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment