PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Ονομαστική ψηφοφορία στη Βούλη για τη συμφωνία


Την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων ζήτησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΚΚΕ το απόγευμα της Παρασκευής στο Σύνταγμα.

Την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων ζήτησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΚΚΕ το απόγευμα της Παρασκευής στο Σύνταγμα. Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε από την Κυβέρνηση να φέρει αμέσως στην Βουλή την τετράμηνη συμφωνία για ενημέρωση και έγκριση και μάλιστα με ονομαστική ψηφοφορία.

Ακόμη υποστήριξε πως δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι ένα και το αυτό.

«Το μνημόνιο έχει και εφαρμοστικούς νόμους. Όλα αυτά που αναφέρονται στο e-mail Βαρουφάκη και συμφωνήθηκαν με την λυκοσυμμαχία των “3 θεσμών”, θα νομοθετηθούν. Νέοι αντιλαϊκοί νόμοι θα μπουν επί τάπητος για να περάσει η κυβέρνηση την αξιολόγηση και να πάρει τη δόση έως τον Ιούνη» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Επιπλέον ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι θα υπάρξει νέα μείωση μισθών στο δημόσιο μέσω της κατάργησης των επιδομάτων, θα συνεχιστούν η αξιολόγηση και η κινητικότητα, που είναι το όχημα για νέες απολύσεις, όπως είπε, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο δεν προβλέπεται καμία πρόσληψη.

Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο θα παραμείνει και θα επεκταθεί η ελαστική εργασία, ενώ υποστήριξε πως στη συμφωνία είναι πλήρης η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στις ΣΣΕ.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε πως θα συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και οι πληστειρασμοί καθώς όπως σημείωσε

Όπως επεσήμανε στη συμφωνία δεν υπάρχει αναφορά για ρητή απαγόρευση των πλειστηριασμών.

Για την πρόταση Νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ και με την οποία ζητεί την κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, σχολίασε πως έχει χαρακτήρα γενικευμένης πάλης του λαού, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο.

«Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ επαναφέρει τα πράγματα στην ανθρώπινη διάσταση, πρώτα από όλα για τους εργαζόμενους και το λαό» είπε και πρόσθεσε: «Δεν ζητάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στην πρόταση του ΚΚΕ. Είναι υποχρεωμένος όμως να δώσει απάντηση στο λαό και στις πραγματικές του ανάγκες, όπως αυτές διατυπώνονται στην πρότασή μας για κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων εδώ και τώρα, με την οποία συμφωνεί η πλειοψηφία του λαού» επεσήμανε.

Χαιρετισμό στην κινητοποίηση του ΚΚΕ απηύθυνε με γραπτή ανακοίνωση και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Σε αυτόν ο Μίκης Θεοδωράκης είπε πως «ως ελεύθερος Έλληνας αισθάνομαι αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι».

Ενώ για τη συγκέντρωση του ΚΚΕ ανάφερε: «Χαίρομαι που ο λαός δείχνει ξανά το δρόμο του παλλαϊκού αγώνα» και πρόσθεσε πως «προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τον ξένο ζυγό είναι η κατάργηση των μνημονίων μέσα στον ίδιο χώρο στον οποίο ψηφίστηκαν με εντολή των ξένων. Μέσα στη Βουλή των Ελλήνων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment