PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Κάλπικη η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για αντίμετρα-συντάξεις


Επίθεση στη κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε από τη Λάρισα ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση.

Όπως είπε, «στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι η ανάκαμψη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς του κεφαλαίου».

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «κάλπικη» την αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, για τα «αντίμετρα» και την ακύρωση της μείωσης συντάξεων με την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο προϋπολογισμός «ξεχειλίζει από “αντίμετρα” προς το κεφάλαιο» κι ανέφερε ως παράδειγμα – όπως είπε – ότι «περίπου 1,1 δισ. ευρώ είναι μόνο για τις απαλλαγές ή μειώσεις του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων και άλλων πρώτων υλών, σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, αεροπορικές εταιρίες, ξενοδόχους, ιδιωτικές κλινικές».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ διερωτήθηκε γιατί γιορτάζει η κυβέρνηση με «τις πρώτες 100 μέρες εκτός μνημονίων», λέγοντας: «Τι ακριβώς γιορτάζουν; Γιορτάζουν τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους που παραμένουν σε ισχύ, την αυξημένη επιτροπεία, τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060;».

Για την κατάσταση στον αγροτικό τομέα, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «με τον νόμο Κατρούγκαλου οι συντάξεις του ΟΓΑ πήγαν στα τάρταρα», ενώ σημείωσε ότι το αντίμετρο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών «δε θα έχει καμιά ελάφρυνση στην πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων».

Σχετικά με τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, είπε ότι βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη απάτη των κυβερνήσεων» ότι με τα ΠΟΠ θα διασφαλιστεί το εισόδημα και η επιβίωση των μικρομεσαίων. «Αυτό που κατοχύρωσαν τα ΠΟΠ είναι τα κέρδη και το όνομα, η φίρμα του μεταποιητή εμποροβιομήχανου» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στα ζητήματα που αφορούν τη θέση της χώρας στην ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση συμμετέχει με τα μπούνια στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κα έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντη αμερικανική βάση».

Επιπλέον, κάλεσε τον ελληνικό λαό και ειδικά – όπως είπε – όσους νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, να στηρίξουν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται.

Τέλος ο κ. Κουτσούμπας ανακοίνωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσο Τσιαπλέ, για υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, αλλά και τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Πέτρο Κρίκη, για δήμαρχο Λαρισαίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment