PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Η συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ


Για διαδικασία αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια, στην οποία πρωτοστατεί το ΝΑΤΟ και οι συμμαχίες όπου συμμετέχει και η Ελλάδα, έκανε λόγο ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις που διαδραματίζονται στα βόρεια σύνορα μας και το Κόσοβο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «μεγάλο εγκληματικό στοιχείο» στη συμφωνία των Πρεσπών, το γεγονός ότι έγινε, για να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και βεβαίως σε μια πορεία στην ΕΕ.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι με τη συμφωνία αυτή δεν λύθηκε αλλά επιδεινώθηκε το πρόβλημα, σημειώνοντας πως οι αναγνωρίσεις «Μακεδόνας πολίτης» και «μακεδονική γλώσσα» καθιστούν τη συμφωνία «απαράδεκτη και επικίνδυνη», καθώς «όλα τα αλυτρωτικά εθνικιστικά ζητήματα είναι σε πλήρη ισχύ και αύριο θα διεκδικήσουν ζητήματα μειονότητας».

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για ανιστόρητους και διερωτήθηκε γιατί «δεν λένε καθαρά ότι είναι σλαβομακεδονική η γλώσσα, να συμφωνήσουμε κι εμείς, γιατί δεν λένε ότι ο πολίτης αυτός θα είναι πολίτης της Β. Μακεδονίας, που δεν έχει καμία σχέση με την παλιά ενιαία Μακεδονία;».

Η άποψη του ΚΚΕ για τα αναπάντητα ερωτηματικά σημείωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ είναι γιατί «θεωρούμε ότι έγιναν σκόπιμα, ακριβώς για να αφήνουν ανοιχτή την πολιτική του “διαίρει και βασίλευε” και αύριο σε ανύποπτο χρόνο να εγερθούν ζητήματα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment