PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση διεκδικεί τον τίτλο του πιο αδίστακτου υπηρέτη των καπιταλιστών


«Τόσο με την διαδικασία, όσο και με την ουσία του νομοσχεδίου διεκδικείτε τον τίτλο του πιο αδίστακτου υπηρέτη της άρχουσας τάξης των καπιταλιστών που στο πάλαι ποτέ την καταγγέλλατε, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, στη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για τις τράπεζες. «Η μόνη σας συνεισφορά στο λαό είναι ότι αντικειμενικά βοηθάτε και τον πιο ανυποψίαστο συμπολίτη μας για να καταλάβει ποια ταξικά συμφέροντα εξυπηρετείτε», πρόσθεσε

«Οι σημερινές θυσίες δεν είναι η εξαίρεση, είναι ο κανόνας όσο βαδίζουμε στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υπενθυμίζοντας ότι «τα τέλη του 2014 τα ‘κόκκινα’ δάνεια ήταν το 40% του συνόλου των δανείων και ξεπερνούσαν σε ύψος τα 40 δισ. ευρώ. Και την περίοδο της κρίσης τα εγχώρια κεφάλαια που είναι τοποθετημένα στο εξωτερικό είναι πάνω από 140 δισ. Αυτό είναι ο καπιταλισμός της αγοράς». «Η ανάκαμψη και η αύξηση των κερδών των καπιταλιστικών ομίλων αντιστρατεύεται την λαϊκή ευημερία» συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε την κυβέρνηση επειδή πρώτα βάζει την Βουλή να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση και μετά θα εκδώσει την υπουργική απόφαση με τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης. «Το τερατούργημα αυτό μπορεί να χρησιμεύσει ως μάθημα για τον ταξικό ρόλο που παίζει το καπιταλιστικό κράτος», είπε και ρώτησε την κυβέρνηση: «δεν ντρέπεστε καθόλου που μετά τα όσα δημαγωγικά λέγατε τόσα χρόνια δηλώνετε τώρα χαμηλόφωνα ότι πρέπει να βρείτε ένα νέο σημείο ισορροπίας στη συμμετοχή των ιδιωτών και του Δημοσίου;».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment