PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Η εμμονή στην ονοματολογία είναι αδιέξοδη


«Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει σταθερή θέση από το ‘92, δηλαδή εδώ και 25 χρόνια και βεβαίως θεωρούμε ότι αυτή η εμμονή στην ονοματολογία ήταν και είναι αδιέξοδη πολιτική», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Θέμα», απαντώντας σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την ονομασία της πΓΔΜ.

«Εμείς θεωρούμε και υποστηρίζουμε – συνέχισε- με συνέπεια ότι το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με την ονοματοδοσία των Σκοπίων, γιατί το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στην υποδαύλιση εθνικιστικής έξαρσης, στους αλυτρωτισμούς, σε διεκδικήσεις εδαφών, σε αλλαγές συνόρων – που βέβαια ποτέ δεν γίνονται αναίμακτα, πάντα την πληρώνουν οι λαοί – και φυσικά αξιοποιούνται υπαρκτά κι ανύπαρκτα μειονοτικά προβλήματα για να υπάρχει το γνωστό “διαίρει και βασίλευε” ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών και στα Βαλκάνια και αλλού. Και βέβαια όλες αυτές οι αντιθέσεις και ανταγωνισμοί, πάντα εκφράζονται με σφοδρότητα και οξύτητα και θα υπάρχουν όσο δεν λύνεται το ουσιαστικό πρόβλημα».

Κατά τον γγ του ΚΚΕ, ακόμα κι αν λυθεί το θέμα της ονομασίας, «μπορεί να υπάρχει αλυτρωτισμός, μπορεί εθνικιστικές εξάρσεις κατά διαστήματα» από την πλευρά των Σκοπίων.

«Άλλωστε το ζήτημα συνδέεται με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, γιατί περί αυτού πρόκειται τώρα, η κυβέρνηση ως τέτοιος μεσολαβητής, με αφορμή το πρόβλημα του ονόματος που εκκρεμεί εδώ και 25 χρόνια, προσπαθεί να διαπραγματευτεί, έτσι ώστε να μπορεί να μπει τον Ιούνιο στο ΝΑΤΟ η γειτονική δημοκρατία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment