PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Επαίσχυντη η Συμφωνία των Πρεσπών


Η συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφιση στη Βουλή, είναι μια επαίσχυντη συμφωνία, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, πρόσθεσε πως είναι μια συμφωνία κατά παραγγελία των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, η οποία βέβαια, έχει και την αποδοχή της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα που προσδοκά οφέλη.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθώντας τις οδηγίες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, έχει κρύψει την αλήθεια, έφερε την Συμφωνία προς ψήφιση με βάσει προκαθορισμένων ημερομηνιών και χρονοδιαγραμμάτων.

«Εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ φτάνετε να λέτε ότι πρόκειται για μια διμερή συμφωνία και ότι η είσοδος στο ΝΑΤΟ είναι επιθυμία του λαού της γειτονικής χώρας. Από που προκύπτει αυτό;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας.

«Το βασικό πρόβλημα αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας είναι ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το “διαίρει και βασίλευε”, για αλλαγή συνόρων αύριο στα Βαλκάνια, για την καλλιέργεια του μίσους ανάμεσα τους λαούς», επεσήμανε.

Γιατί – όπως είπε- αυτό είναι τελικά που καθορίζει και τα υπόλοιπα, τις αμφισημίες, τους απαράδεκτους συμβιβασμούς, τα ήξεις- αφίξεις, δηλαδή όλα τα σπέρματα του αλυτρωτισμού που παραμένουν στη συμφωνία αυτή.

«Ακριβώς, επειδή η Συμφωνία έχει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, γι’ αυτό το λόγο παραμένουν σε αυτήν την συμφωνία τα βασικά σπέρματα του αλυτρωτισμού. Ξέρετε πολύ καλά πως οι αναφορές σε μακεδονικό λαό, μακεδονική ιθαγένεια και γλώσσα αφήνουν περιθώρια για μελλοντικές αμφισβητήσεις και τροφοδοτούν τον εθνικισμό και στη γειτονική χώρα και στη χώρα μας» υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment