PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Δ. Κελάφας: «Το κολυμβητήριο Περιστερίου πρέπει να ανοίξει την 1η Οκτωβρίου»


Δήλωση του επικεφαλής της παράταξης “Περιστέρι για όλους” για τη λειτουργία του κολυμβητήριου Περιστερίου.

Η δήλωση του Δημήτρη Κελάφα για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου :

Ο Δήμαρχος Περιστερίου «αποφασίζοντας και διατάσσοντας» κλείνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Περιστερίου με το πρόσχημα ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται για την ετήσια λειτουργία του.

Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου, όπου το θέμα του κλεισίματος συζήτήθηκε εκτός Ημερήσιας Διάταξης.

Το πρώτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης ήταν η ψήφιση του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου. Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα η Δημοτική αρχή προτάσσει ως έργο «ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΝΗΣΙΔΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΥΠΡΟΥ» προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Είναι ο δρόμος που ενώνει τον Άγιο Αντώνιο με την πλατεία Μπουρναζίου.

1.000.000 ευρώ για την ανάπλαση της νησίδας υπάρχουν, χρήματα για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου ΟΧΙ.

Δεν θέλουμε να αναφερθούμε αναλυτικά στις σπατάλες που περιέχονται στο πρόγραμμα αυτό, όπως για παράδειγμα ότι η ανάπλαση της πλατείας μπροστά στην Ευαγγελίστρια θα κοστίσει όταν ολοκληρωθεί 5.700.000 ευρώ!!! Ή ότι για την «επανα-ανάπλαση» της πλατείας του Αγίου Αντωνίου προϋπολογίζονται 4.840.920 ευρώ!!!

Μόνο το 2011 ο Δήμος Περιστερίου πλήρωσε 1.300.000 ευρώ για τόκους δανείων παρελθόντων …«αμαρτωλών» ετών! Τα ίδια θα πληρώσει και το 2012.

Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να εξεγείρονται όταν το καλοκαίρι δόθηκαν 4.500.000 ευρώ για την ανάπλαση του Άλσους και σήμερα δεν υπάρχουν χρήματα για να λειτουργήσει το κολυμβητήριο.

Είναι δε οξύμωρο να βρίσκονται 4.200.00 ευρώ για χτίσιμο νέου κολυμβητηρίου και να μην υπάρχουν χρήματα για να λειτουργήσει το υπάρχον!!!

Η παράταξή μας στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε υποβάλει ερώτημα στη Δημοτική αρχή για το αν προτίθεται να σταματήσει τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Περιστερίου. Η απάντηση της διοίκησης μέσω του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σταυρούλια ήταν ρητή: «το κολυμβητήριο θα συνεχίσει να λειτουργεί». Τι άλλαξε μέσα σε 20 ημέρες και εντελώς αιφνιδιαστικά κλείνει το Κολυμβητήριο;

Μήπως φταίει ότι ο Δήμος χρωστά 1.500.000 ευρώ στην ΕΥΔΑΠ και εκατομμύρια ευρώ σε προμηθευτές;

Ο Δήμαρχος Περιστερίου στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου αντιμετώπισε με περισσή αλαζονεία τους Πολίτες που είχαν έρθει για να υπερασπίσουν το αυτονόητο και δίκαιο αίτημά τους, τη συνέχιση της λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Περιστερίου.

Με την αλαζονική του συμπεριφορά που έφτασε στο αποκορύφωμά της με τις νύξεις του και τα υπονοούμενα για τη λειτουργία των κολυμβητικών συλλόγων, πυροδότησε μια πρωτοφανή ένταση.

Πέρα από τις ευθύνες της κεντρικής κυβέρνησης, ο Δήμαρχος Περιστερίου έχει βαριές ευθύνες για τη σημερινή κατάντια των οικονομικών του Δήμου, για τη σπατάλη και τις υπερβολές του παρελθόντος αλλά και για αυτές που σχεδιάζει…

Δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες και από την άλλη να υλοποιεί και να …ονειρεύεται πανάκριβα έργα ανάπλασης…

Ούτε έχει το δικαίωμα να θέτει ψευτο-διλλήματα του τύπου «βρεφονηπιακοί σταθμοί ή κολυμβητήριο;»

Και προπαντός δεν έχει δικαίωμα να προκαλεί κοινωνικές εντάσεις, να απορυθμίζει την ομαλή λειτουργία της πόλης και την καθημερινή ζωή των οικογενειών και να διαλύει κοινωνικές δομές που σήμερα είναι απαραίτητες όσο ποτέ.

Το κολυμβητήριο Περιστερίου είναι ο χώρος που αθλείται ο ανθός της πόλης, προπονούνται αθλητές διεθνούς επιπέδου, προπονούνται ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό.

Ας λογικευτούν…

Ο εγωισμός και η αλαζονεία της εξουσίας οδηγούν σε αδιέξοδα.

Το Κολυμβητήριο να ανοίξει ΣΗΜΕΡΑ, 1η Οκτωβρίου 2012.

Θερμά συλλυπητήρια από την παράταξη “Περιστέρι για όλους” στην οικογένεια του Άγγελου Τσετσέλη

Η παράταξή μας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άγγελου Τσετσέλη που έφυγε από κοντά μας άδικα και απροσδόκητα στη διάρκεια μιας θυελλώδους συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου.

Ο Άγγελος ήταν εκεί για να υποστηρίξει με πάθος ένα πέρα για πέρα δίκαιο και αυτονόητο αίτημα όλων των πολιτών του Περιστερίου, τη συνέχιση της λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Περιστερίου.

Η απώλεια του είναι μεγάλη για την οικογένειά του, τους φίλους του, την οικογένεια του αθλητικού συλλόγου «ΓΛΑΥΚΟΣ» αλλά και για όλο το Περιστέρι.

Η μορφή του, το ήθος του και η μαχητικότητά του θα είναι οδηγοί για τις δύ
σκολες μάχες που η Κοινωνία μας έχει μπροστά της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment